Ilie Năstase – ”Şase turnee câştigate de Simona Halep în anul 2013 reprezintă o performanţă”

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat luni, pentru AGERPRES, că aceste şase turnee câştigate în anul 2013 de Simona Halep reprezintă este o performanţă.
”Şase turnee câştigate de Simona Halep în anul 2013, asta este o performanţă”, a spus Ilie Năstase, la puţin timp după revenirea la Bucureşti, din Bulgaria, unde a asistat duminică la finala Turneul Campioanelor de la Sofia.

”Am stat doar câteva ore în oraşul Sofia, apoi am revenit la Bucureşti. A meritat să fac acest drum, deoarece am avut ocazia să o văd pe Simona Halep câştigând, în finală, în Turneul Campioanelor de la Sofia. A fost puţin greu în primul set, când a cedat cu 2-6, dar apoi, Simona Halep şi-a revenit”, a mai spus Năstase.

Fostul tenisman a remarcat că ”meciul a început mai greu pentru Simona, a avut start mai slăbuţ, apoi şi-a revenit, deoarece a avut mingi mai lungi, a jucat mai mult pe cartea atacului, a folosit mai mult din loviturile sale preferate, iar adversarei nu i-a mai intrat mereu primul serviciu”.

Întrebat când este posibil ca Simona Halep să câştige şi un turneu de Grand Slam, Ilie Năstase a răspuns: ”În mod normal, următorul salt acesta trebuie fie, un titlul la un turneu de Grand Slam. Dar, în mod sigur, doar ea ştie când se poate întâmpla asta”.

Despre şansele ca şi băieţii să obţină rezultate mai bune în cursul anului viitor, după succesele fetelor, Ilie Năstase a spus: ”Nu ştiu când este posibil aşa ceva, nu prea mai urmăresc meciurile la băieţi şi nu mai sunt nici la Federaţia Română de Tenis”.

Simona Halep a câştigat duminică Turneul Campioanelor de la Sofia, competiţie care încheie sezonul WTA şi care a fost dotată cu premii totale de 750.000 de dolari, după ce a dispus în finală de australianca Samantha Stosur (N. 4), cu 2-6, 6-2, 6-2.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA