Cupa Davis – Elveţia va miza pe Federer şi Wawrinka la simplu şi la dublu în faţa Kazahstanului

Tenismenii elveţienii Roger Federer şi Stanislas Wawrinka vor disputa nu doar meciurile de simplu, ci şi partida de dublu a întâlnirii cu Kazahstanul din sferturile de finală ale Cupei Davis, programată la sfârşitul acestei săptămâni, pe suprafaţă dură, la arena Palexpo din Geneva.

Wawrinka, numărul 3 mondial şi câştigătorul primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, va disputa meciul de deschidere, în compania lui Andrei Golubev (locul 64 ATP), în timp ce Federer, fost lider al circuitului masculin şi actualul ocupant al locului 4, îl va înfrunta pe Mihail Kukuşkin (locul 56).

Cei doi jucători din „Ţara cantoanelor”, campioni olimpici la dublu în 2008, vor face pereche apoi şi în jocul de sâmbătă, în faţa cuplului Aleksandr Nedoviesov-Evgheni Korolev.

Elveţia va miza, totodată, pe aproximativ 16.000 de spectatori în fiecare zi a confruntării cu echipa Kazahstanului.

„Este mai mult decât o întâlnire, este un eveniment, am impresia”, a estimat Federer, care consideră că „este mereu un avantaj să joci acasă”.

Fostul număr 1 mondial, cu 17 titluri de Mare Şlem în palmares, crede că un mare merit în atragerea unui public atât de numeros îl are Wawrinka, graţie succesului „istoric” al acestuia de la Melbourne.

„Ultimele şase luni au fost oricum extraordinare”, a precizat Federer, subliniind că amândoi au atins semifinalele Mastersului de la Londra. „Acum suntem amândoi între primii patru jucători ai lumii, este super. Mă bucur foarte mult pentru această perioadă pe care o traversează tenisul elveţian”, a adăugat el.

Echipa Kazahstanului este conştientă de misiunea dificilă pe care o vor avea la Geneva, în faţa unor adversari atât de valoroşi.

„Ei sunt pe locurile 3 şi 4 în lume. Va fi greu de jucat împotriva lor. Va trebui să fim atenţi la public, vor fi 16.000 de persoane. Însă avem o şansă să câştigăm şi vom face tot posibilul să o fructificăm”, a subliniat Kukuşin, jucător de origine rusă.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: