Argentinianul Del Potro îşi va apăra titlul la Sydney; Simona Halep, principala favorită la feminin

apiainternational-sydneyTenismanul argentinian Juan Martin Del Potro a confirmat că îşi va apăra titlul în turneul de la Sydney, programat între 11 şi 17 ianuarie, revenirea sa în circuitul profesionist, după o pauză de 10 luni, fiind programată o săptămână mai devreme, la Brisbane.

La feminin, principala favorită a competiţiei din Australia este românca Simona Halep, numărul 3 mondial, urmată de Petra Kvitova (Cehia, cap de serie nr.2), Agnieszka Radwanska (Polonia/nr.3), câştigătoarea ediţiei din 2013, şi Caroline Wozniacki (Danemarca/nr.4), după cum au anunţat organizatorii

Juan Martin Del Potro a disputat ultima sa competiţie ATP în luna februarie, la Dubai, unde s-a retras în primul tur, fiind operat o lună mai târziu la încheietura mâinii stângi.

De altfel, după triumful său de la Flushing Meadows, în 2009, cariera lui Del Potro a fost puternic perturbată de accidentări. În 2010, el a fost operat la mâna dreaptă, după care a reuşit să revină din nou în top 10 ATP.

Victoria sa în faţa favoritului local Bernard Tomic, în finala ediţiei trecute de la Sydney, i-a adus lui Martin Del Ptro cel de-al 18-lea titlu din palmares.

La ediţia 2015 a turneului ATP de la Sydney, principalul favorit este italianul Fabio Fognini, numărul 20 mondial.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA