Jonas Bjorkman îl va antrena pe Andy Murray cât timp Mauresmo este însărcinată

Suedezul Jonas Bjorkman o va înlocui pe Amelie Mauresmo în calitatea de antrenor al tenismanului scoţian Andy Murray pentru perioada în care franţuzoaica va fi în ultimele luni de sarcină, a anunţat, luni, presa britanică, citată de agenţia spaniolă EFE.

Mauresmo, care a anunţat săptămâna trecută pe contul său de Twitter că este însărcinată şi va aduce pe lume primul său copil în luna august, va continua să-l pregătească pe al treilea jucător al lumii până după turneul de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, ce se va disputa în perioada 29 iunie-12 iulie.

Bjorkman s-a alăturat săptămâna trecută echipei lui Murray ca antrenor asistent, în perioada de probă, şi a început să ia parte la antrenamentele sale.

„Încercăm să găsim formulele cele mai potrivite pentru pregătirea mea, iar dacă totul va decurge bine cu Jonas, după Wimbledon voi face cu el toată pregătirea pentru suprafaţa dură, până după US Open”, a declarat Murray pentru cotidianul britanic The Independent.

După ce s-a antrenat cu Mauresmo şi Bjorkman la Barcelona, săptămâna trecută, Murray s-a arătat satisfăcut de munca desfăşurată alături de fostul jucător suedez.

„A fost bine. Jonas este un tip liniştit, nu te pisează. În anumite momente, când cineva îţi vorbeşte tot timpul nu asculţi tot ce-ţi spune”, a adăugat numărul 3 mondial.

Bjorkman, în vârstă de 43 de ani, a disputat în cursul carierei sale două semifinale de Mare Şlem, la Wimbledon (2006) şi US Open (1997), ambele pierdute.

„Este o persoană foarte puternică mental şi are o mare etică de muncă. Sper să se adapteze echipei mele”, a mai spus Murray.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA