Wozniacki a fost mai bună, a recunoscut Halep

Simona HalepJucătoarea română de tenis Simona Halep a recunoscut că daneza Caroline Wozniacki a fost mai bună decât ea, în meciul de sâmbătă, din semifinalele turneului WTA de la Stuttgart, în care fostul lider mondial s-a impus cu scorul de 7-5, 5-7, 6-2.

„Zâmbesc pentru că am făcut un meci bun. Cred că am jucat tenis de calitate. Dar ea (Wozniacki, n. red.) a fost mai bună decât mine. A alergat mult și a luptat până la sfârșit — a fost mai puternică”, a declarat Halep, citată de site-ul WTA.

„Sunt mulțumită de meciul făcut, voi lua doar lucrurile pozitive și voi merge înainte”, a mai spus Halep, care de luni va fi din nou numărul doi mondial.

La rândul său, Wozniacki a spus că ar fi putut să încheie meciul încă din setul doi, dar a avut energie pentru meciul: ”Am avut șansele mele de a încheia meciul în setul al doilea, dar apoi a trebuit să merg mai departe și să joc setul al treilea — nu aveam ce face. Apoi am început tare și am încercat să mențin ritmul. Știam că am rezerve de energie pentru setul al treilea. Am încercat să stau mai mult în raliuri, să o fac să alerge, să fiu agresivă.”

In finala, Caroline Wozniacki o va intalni pe Angelique Kerber, numărul 14 mondial, grație victoriei acesteia cu 6-3, 6-1 înregistrată în fața americancei Madison Brengle, sâmbătă, în penultimul act al competiției.

Kerber, care o eliminase în optimi pe principala favorită, rusoaica Maria Șarapova, o va avea ca adversară în finala de duminică pe daneza Caroline Wozniacki (nr.5), învingătoare în prima semifinală, cu 7-5, 5-7, 6-2, în fața româncei Simona Halep, cap de serie numărul 2, după un meci-maraton de aproape trei ore.

Germanca, în vârstă de 27 ani, va încerca duminică să obțină al doilea său titlu WTA consecutiv, la o săptămână după victoria de la Charleston (SUA).

Wozniacki (24 ani) va disputa cea de-a treia sa finală din acest sezon, după cea pierdută în luna ianuarie la Auckland (Noua Zeelandă) și succesul înregistrat la Kuala Lumpur (Malaezia), la începutul lunii martie.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA