Conchita Martinez, după victoria Spaniei în meciul cu România – Jucătorii mei pot câștiga Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei Spaniei, Conchita Martinez, a declarat duminică, după victoria cu 4-1 obținută în meciul de Cupa Davis cu România, că are la dispoziție jucători valoroși care pot câștiga trofeul în acest sezon.

„Să joci în deplasare nu este niciodată ușor, mai ales că nu a fost suprafața pe care am fi ales-o noi. Dar până la urmă am făcut meciuri bune, fiecare punct a fost important și ne-am descurcat bine. Victoria este tot ce contează. Mergem pas cu pas, obiectivul inițial a fost îndeplinit, acela de a crește. În septembrie obiectivul e de a intra în Grupa Mondială. Apoi vrem să câștigăm următoarele meciuri. Acești jucători pot câștiga Cupa Davis și acesta este un obiectiv pe care ne-ar plăcea să-l îndeplinim”, a spus căpitanul nejucător.

Conchita Martinez se consideră norocoasă că are mulți jucători la dispoziție și poate face selecția în funcție de suprafața pe care se dispută fiecare întâlnire de Cupa Davis. „E o șansă să am la dispoziție atâția jucători buni. Și tot o șansă e că pot să formez echipe diferite în funcție de suprafețele de joc. Dar nu e ușor să aleg între cei 12 din top 100. Am făcut un pas înainte foarte important, acum să vedem ce ne așteaptă în septembrie la baraj. Sperăm că ne putem întoarce în Grupa Mondială, acesta este obiectivul nostru acum”, a precizat Martinez.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, jucătorul Pablo Carreno Busta s-a arătat bucuros că a reușit să îl învingă pe Adrian Ungur și să câștige astfel primul său meci de Cupa Davis. „Pentru mine a fost primul meci de Cupa Davis. Credeam că o să am emoții, dar până la urmă m-am descurcat. Este adevărat că întâlnirea era deja câștigată, dar m-am bucurat să-mi câștig și eu meciul”, a precizat Busta.

Echipa de tenis a Spaniei a învins România cu scorul final de 4-1 în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.

Spania va disputa barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, în timp ce România va juca în sezonul următor în turul I al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.

Vineri, Feliciano Lopez l-a învins pe Marius Copil (scor 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3), iar Roberto Bautista Agut pe Adrian Ungur (scor 6-3, 6-2, 6-1). Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a adus României singurul punct prin victoria obținută în fața cuplului Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3.

Duminică, în primul meci al zilei, Roberto Bautista Agut s-a impus în fața lui Florin Mergea, înlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2. În ultima partidă a cofruntării România — Spania, Pablo Carreno Busta l-a învins pe Adrian Ungur cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: