Cupa Davis – Argentina, deţinătoarea trofeului, învinsă pe teren propriu de Italia

Argentina, campioana en titre, a fost eliminată în primul tur al ediţiei din acest an a Cupei Davis, fiind învinsă de echipa Italiei, cu scorul general de 3-2, în întâlnirea care a avut loc la Buenos Aires.

Lipsită de cei mai buni doi tenismeni ai săi, Juan Martin del Potro (nr.38 mondial) şi Federico Delbonis (nr.49), artizanii succesului înregistrat anul trecut în luna noiembrie, la Zagreb, Argentina devine a zecea naţiune deţinătoare a „Salatierei de Argint” care părăseşte competiţia în primul tur al anului următor, începând din 1972.

În ultimul meci de simplu, care a decis soarta calificării, amânat pentru luni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din capitala Argentinei, italianul Fabio Fognini a reuşit să-l învingă în cinci seturi, 2-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-2, pe argentinianul Guido Pella, după 4 ore şi 15 minute de joc.

Italia va evolua tot în deplasare, împotriva Belgiei, în sferturile de finală ale ediţiei 2017 a Cupei Davis, între 7 şi 9 aprilie, în timp ce Argentina va fi nevoită să participe la play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială, în luna septembrie, adversara sa nefiind deocamdată stabilită.

Celelalte confruntări din sferturile de finală ale Cupei Davis sunt Marea Britanie – Franţa, Spania – Rusia şi SUA – Australia.

Rezultate înregistrate în întâlnirea Argentina – Italia (2-3):
Vineri
Andreas Seppi (Italia) – Carlos Berlocq (Argentina) 6-1, 6-2, 1-6, 7-6 (6)
Paolo Lorenzi (Italia) – Guido Pella (Argentina) 6-3, 6-3, 6-3

Sâmbătă
Carlos Berlocq/Leonardo Mayer (Argentina) – Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italia) 6-3, 6-3, 4-6, 2-6, 7-6 (7)

Duminică
Carlos Berlocq (Argentina) – Paolo Lorenzi (Italia) 4-6, 6-4, 6-1, 3-6, 6-3

Luni
Fabio Fognini (Italia) – Guido Pella (Argentina) 2-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-2

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: