„Prefer să câștig un turneu de Mare Șlem decât să fiu numărul unu”, spune Simona Halep

„Prefer să câștig un turneu de Mare Șlem decât să fiu numărul unu”, a mărturisit jucătoarea de tenis Simona Halep într-un interviu pentru EFE înaintea turneului WTA de la Madrid, unde românca s-a impus anul trecut, iar la ediția din acest an este a treia favorită.

Germanca Angelique Kerber sau Karolina Pliskova (Cehia) nu ezită să vadă în Simona Halep (4 WTA) principala candidată la victoria finală la Madrid.

„M-ar încânta să câștig din nou la Madrid, dar știu că nu va fi ușor. Aici suntem cele mai bune din lume, fiecare partidă va fi complicată, așa că mă gândesc doar să trec de primul tur”, a comentat Halep, a cărei adversară în runda inaugurală va fi jucătoarea cehă Kristyna Pliskova, 58 WTA.

Halep a jucat mereu bine în Spania. „Adevărul e că aici m-am simțit genial. Am jucat foarte bine anii trecuți, aș spune chiar că aici, la acest turneu, a fost văzut cel mai bun tenis din cariera mea. La Madrid mă simt ca acasă (…)”, a afirmat ea.

Deși este deținătoarea titlului, Halep evită presiunea. „Da, simt o presiune pozitivă și plăcută, care face să-mi doresc să dau ce am mai bun zilele viitoare”, a spus jucătoarea din Constanța.

Românca speră că va avea „ocazia să câștige din nou”. Ea a continuat: „În plus, vom vedea câte partide pot câștiga. Nu pot spune că voi fi din nou campioană, însă pot spune că doresc asta”.

Cu Roland Garros la orizont, Simona Halep a remarcat că „fiecare turneu” este important. La cel de la Madrid, de categoria Premier Mandatory, ea asigură că va concura cu o „responsabilitate maximă”.

„Săptămâna aceasta voi avea din nou responsabilitatea să dau ce am mai bun, să ofer cel mai bun tenis, să muncesc mult și să câștig meciurile mele. De data asta nu vin după multe turnee, nici după rezultate mari, dar simt că sunt pregătită să realizez ceva mare” la Madrid, a spus jucătoarea care în 2008 a devenit campioană la Roland Garros la nivel de juniori, iar mai târziu, în circuitul WTA, a câștigat 14 titluri individuale.

La Roland Garros, la seniori, ea a fost învinsă în finală de rusoaica Maria Șarapova, cea revenită recent în competiție după ce a fost suspendată 15 luni din cauza dopajului.

Halep nu uită acea înfrângere. De fapt, marea ei provocare este să câștige unul din cele patru mari turnee.

„Prefer să câștig un turneu de Mare Șlem decât să fiu numărul unu. Amândouă lucrurile sunt speciale, foarte mari și nu știu dacă voi putea reuși asta vreodată, însă muncesc foarte mult ca să fiu de fiecare dată mai aproape”, a afirmat românca. „Când am început să joc tenis, visam să ajung profesionistă. Când aveam 14 ani, deja spuneam că vreau să fiu una dintre cele mai bune și iată-mă aici”, a continuat numărul 4 WTA.

Povestea lui Halep servește drept inspirație pentru sute de fete din România. „Asta mă face fericită, dar sper să joc și mai bine, ca să le inspir și mai mult”, a adăugat ea.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA