Mergea și Qureshi au ratat calificarea în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, luni, după ce a fost învinsă cu 6-7 (3), 4-6, 6-1, 6-4, 6-2 de cuplul Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia).

Mergea și Qureshi, capi de serie numărul 14, au condus cu 2-0 la seturi, dar apoi au cedat pas cu pas și s-au înclinat în cele din urmă după trei ore și 21 de minute în fața favoriților numărul patru.

Kubot și Melo i-au învins pe Mergea și Qureshi și în mai, în optimile de finală la Roma, cu 6-2, 6-3.

Mergea și partenerul său au reușit 10 ași în acest meci, dar au comis și 12 duble greșeli. Adversarii au avut 6 ași și 7 duble greșeli. Perechea româno-pakistaneză a reușit să transforme doar 2 mingi din cele 9 de break create (22%), în timp ce Kubot și Melo au avut un procentaj mai bun, 43% (6/14).

Mergea și-a egalat performanța de anul trecut de la Wimbledon, cel mai bun rezultat rămânând semifinala din 2015, alături de indianul Rohan Bopanna.

Cuplul alcătuit din Florin și Aisam Ul-Haq Qureshi va primi pentru participare 26.500 de lire sterline și 180 de puncte ATP.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA