Cupa Davis Suedia-Israel 2009: 2 suedezi condamnaţi la închisoare pentru violenţă

Doi suedezi au fost condamnaţi joi la şase, respectiv nouă luni închisoare de către Curtea de Apel din Malmoe pentru participarea la incidentele survenite în timpul meciului de Cupa Davis Suedia-Israel, din martie 2009, au anunţat surse din cadrul tribunalului.

Patrick Johansson, 23 ani în momentul faptelor, şi-a văzut confirmată pedeapsa de 9 luni închisoare, pronunţată în iunie anul trecut în primă instanţă.

Andy Wallin, 22 ani la momentul faptelor, şi care a fost eliberat în primă instanţă, a primit în apel o pedeapsă de 6 luni închisoare.

Cei doi urmează să plătească împreună şi 133.610 coroane suedeze(circa 13.400 euro), potrivit enunţului de judecată.

Tribunalul a explicat că nu a avut suficiente elemente care să demonstreze că cei doi bărbaţi au provocat incidentele.

În schimb, Curtea a considerat că are probe destule care îi implică în ciocnirile care s-au produs pe 7 martie 2009 între forţele de ordine suedeze şi circa o sută de manifestanţi pro-palestinieni în faţa complexului sportiv din Malmoe, unde se disputa primul tur al Cupei Davis între Suedia şi Israel.

Individii cei mai violenţi făceau parte dintr-o manifestare a mai multor mii de persoane care au defilat din centrul oraşului până la sală, protestând împotriva disputării acestor meciuri şi împotriva ofensivei israeliene în Gaza.

Consiliul municipal din Malmoe, temându-se de violenţe în tribunele Palatului Sporturilor şi într-un oraş cu o puternică comunicate arabă, au decis ca meciul Suedia-Israel să se dispute cu uşile închise. Israelul s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Davis, învingând Suedia cu 3-2.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: