La numai 16 ani, Patrick Ciorcilă a intrat în top 800 ATP

Tânărul tenisman român Patrick Ciorcilă, component al clubului Winners Tennis Club, a devenit săptămâna aceasta unul dintre puţinii jucători din lume care, la numai 16 ani, reuşeşte să intre în top 800 ATP, ocupând în prezent locul 775, cu 20 de puncte.

Patrick Ciorcilă a început să joace în circuitul profesionist de seniori cu mai puţin de un an în urmă, în luna mai 2012, participând în total la 16 turnee futures în România, Turcia şi India.

Dintre toate turneele, ultimele două din India au fost cel mai bogate în victorii. Patrick, care avea deja 9 puncte ATP când a plecat spre continentul asiatic, şi-a mai adăugat 11 puncte în palmares datorită turneelor din Madurai şi Tricky (3-17 martie), ultimul aducându-i cea mai mare performanţă a sa de până acum: o finală de Futures.

‘Mă bucur că am urcat atât de mult în clasament, dar mai important este faptul că eu simt că jocul meu e mai bun şi mă simt mai puternic pe teren. Sper să o ţin tot aşa. Îmi doresc să fiu sănătos şi pe viitor, pentru că mă aşteaptă un sezon încărcat”, a declarat Patrick Ciorcilă.

Între 5 şi 7 aprilie, jucătorul clujean va face parte din nou din echipa României de Cupa Davis, pentru partida cu Olanda de la Braşov, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană. Este a doua convocare la Cupa Davis pentru Patrick Ciorcilă, după cea din luna februarie de la Cluj, la întâlnirea România – Danemarca.

Planurile imediate de viitor ale tenismanului clujean includ participarea la challenger-ul de la Roma din 13-19 aprilie, după care va juca pe tabloul de calificări la ‘BRD Năstase-Ţiriac Trophy’, care se va desfăşura la Bucureşti, între 20 si 28 aprilie, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: