Diana Buzean şi Bianca Hîncu, învinse în finalele turneului ITF de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Diana Buzean a pierdut finala de simplu a turneului ITF de la Antalya (Turcia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, în timp ce Bianca Hîncu a fost învinsă în finala de dublu.

Buzean a fost întrecută în ultimul act al probei de simplu de Ekaterine Gorgodze (Georgia), a doua favorită, cu 4-6, 6-1, 6-4. Până în finală, Buzean a trecut de altă georgiană, Sofia Kvaţabaia (N. 8), cu 6-2, 6-2, în primul tur, în optimi a dispus de Magdalena Stoilkovska (Macedonia), cu 6-1, 6-2, în sferturi a eliminat-o pe Lina Gjorcheska (Macedonia/N. 3), iar în semifinale a profitat de abandonul rusoaicei Natalia Orlova (N. 7), la scorul de 6-1, 3-2.

Bianca Hîncu, a patra favorită la simplu, s-a oprit în semifinale, învinsă de Gorgodze, cu 5-7, 7-4, 6-2. În manşa inaugurală, Bianca trecuse de bosniaca Melissa Sehovic, cu 6-1 6-1, în optimi a dispus de nipona Nagi Hanatani cu 6-3, 6-3, iar în sferturi a eliminat-o pe rusoaica Violetta Degtiareva, cu 6-0, 6-2.

La dublu, Hîncu şi japoneza Kyoka Okamura au fost întrecute în finală de Lina Gjorcheska (Macedonia)/Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova), favoritele nr. 3, cu 6-1, 2-6, 10-7. HÎncu şi Okamura au câştigat în primul tur cu 6-4, 6-0 în faţa perechii Esen Kokce (Turcia)/Michika Ozeki (Japonia), în sferturi au dispus cu 6-1, 6-2 de cuplul Ekaterina Gorgodze (Georgia)/Martina Pradova (Cehia/N. 4), iar în semifinale au trecut de japonezele Tomoko Dokei/Yoshimi Kawasaki, favoritele nr. 2, cu 6-3, 7-5.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA