Trei români, Hănescu, Copil și Ciorcilă, pe tabloul principal de simplu la BRD Năstase Țiriac Trophy

Trei tenismeni români se află pe tabloul principal de simplu al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, Victor Hănescu, Marius Copil și Patrick Ciorcilă, ultimii doi beneficiari de wild-card-uri, au anunțat organizatorii, sâmbătă, cu prilejul tragerii la sorți, efectuată la Arenele BNR din București.

În primul tur, Hănescu îl va întâlni pe israelianul Dudi Sela, Copil îl va înfrunta pe francezul Adrian Mannarino, iar juniorul Ciorcilă va da piept cu ucraineanul Stahovski.

Principalul favorit al competiției este bulgarul Grigor Dimitrov, care a primit un wild card și nu va juca în primul tur. Și al doilea favorit, rusul Mihail Iujnîi, va intra direct în turul secund al turneului cu premii de 426.605 euro.

Câștigătorul ediției de anul trecut, cehul Lukas Rosol, îl va întâlni în manșa inaugurală pe italianul Filippo Volandri.

Bogdan Enoiu, organizatorul turneului, a declarat la conferința de presă că speră să nu ajungă la vârsta lui Ion Țiriac până când un român va câștiga titlul la simplu.

”Turneul este unul foarte elevat ca valoare. În general nu se găsesc jucători de top 20 la astfel de turnee, dar la al nostru, din nu știu ce motiv, vin an de an. Să sperăm că meciurile vor fi de valoare jucătorilor și că românii vor avea un parcurs bun”, a spus Ion Țiriac, la rândul său.

Tenismanul român Horia Tecău, care a câștigat ultimele două titluri la dublu, cu parteneri diferiți, a afirmat că ”acest turneu este o oportunitate fantastică pentru jucătorii români. Am jucat aici cele mia multe meciuri ale mele, am evoluat de la vârsta lui Ciorcilă (17 ani, n. red.)”.

Tabloul principal de simplu:
Grigor Dimitrov (Bulgaria/N. 1) — bye
Jeremy Chardy (Franța) — Jiri Vesely (Cehia)
Serghei Stahovski (Ucraina) — Patrick Ciorcilă
Carlos Berlocq (Argentina) — Andreas Seppi (Italia)
Gael Monfils (Franța) — bye
jucător venit din calificări — jucător venit din calificări
Adrian Mannarino (Franța) — Marius Copil
jucător venit din calificări — Nicolas Mahut (Franța)
Jarkko Nieminen (Finlanda) — Leonardo Mayer (Argentina)
Lukas Rosol (Cehia) — Filippo Volandri (Italia)
Dudi Sela (Israel) — Victor Hănescu
Gilles Simon (Franța) — bye
Vasek Pospisil (Canada) — jucător venit din calificări
Denis Istomin (Uzbekistan) — Thomaz Bellucci (Brazilia)
Matthew Ebden (Australia) — Robin Haase (Olanda)
Mihail Iujnîi (Rusia/N. 2) — bye

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA