Horia Tecău – Victoria ne dă încredere, pentru că ne dorim o medalie la Jocurile Olimpice

Horia Tecău a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că victoria obţinută alături de Florin Mergea la BRD Năstase Ţiriac Trophy le dă încredere în perspectiva participării la Jocurile Olimpice, unde doresc să câştige o medalie.

„Noi de câteva săptămâni ne-am făcut un program de pregătire. Avem o echipă în jurul nostru care ne va ajuta. În săptămânile în care nu jucăm împreună putem să ne antrenăm împreună pentru a avea continuitate. Exact înainte de Olimpiadă ne-am programat să jucăm două turnee împreună, să avem trei săptămâni de antrenamente şi meciuri când ajungem la Rio. Acest turneu, primul care face parte din proiectul Rio, ne dă încredere. Sunt multe lucruri pe care le putem îmbunătăţi, dar e un semn bun. Ne înţelegem bine, comunicăm bine, de aici înainte putem doar să mai adăugăm. Noi ne dorim foarte mult să jucăm foarte bine la Rio şi să venim acasă cu o medalie. Vom face tot ce putem pentru a fi cât mai pregătiţi la Jocurile Olimpice. Ne dorim foarte mult să câştigăm o medalie la JO. Sunt multe turnee mari, dar anul acesta Olimpiada este prioritară pentru noi”, a spus el.

Tecău a anunţat că va evolua cu Simona Halep, partenera de la dublu mixt de la Jocurile Olimpice, la turneul Rolanda Garros. „Cu Simona Halep voi juca la Roland Garros, fiecare meci jucat împreună ne ajută pentru Rio. La Wimbledon nu cred că vom juca, e un turneu solicitant. Când suntem acasă ne vom antrena împreună. Noi vom face eforturile necesare pentru a fi cât mai pregătiţi”, a precizat Horia Tecău.

De asemenea, Florin Mergea a afirmat că turneul de la Bucureşti este un prim pas spre Jocurile Olimpice. „La turneele următoare vom juca fiecare cu partenerul lui de circuit. Dar echipa noastră va fi cu noi şi la turneele unde nu vom juca împreună. Ne vom face un program de antrenamente împreună, chiar dacă vom juca alături de ceilalţi parteneri. Este un prim pas spre Rio, spre o posibilă colaborare, nu ştim acum. Dar ne-am dovedit nouă că putem face o echipă bună şi în circuitul ATP, nu doar la Cupa Davis. Jocul nostru a evoluat foarte mult de la primul meci de la acest turneu până la cel din finală. Am crescut foarte mult”, a explicat Mergea.

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat titlul de dublu la ultima ediţie a turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy (ATP), luni, la Arenele BNR din Bucureşti, după ce au dispus cu 7-5, 6-4 în finală de perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA