Serena Williams, nr.1 mondial la venituri (Forbes)

foto: Tracey Nearmy/EPA

foto: Tracey Nearmy/EPA

Americanca Serena Williams a devenit, conform estimărilor magazinului economic american Forbes apărut luni, cea mai mai bine plătită sportivă a planetei, în faţa unei alte jucătoare de tenis, rusoaica Maria Şarapova, informează AFP.

Williams, învinsă sâmbătă în finala de la Roland Garros spre surprinderea generală de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, a strâns în ultimele 12 luni 28,9 milioane dolari (25,4 milioane euro) din prime de victorie şi contracte publicitare.

Nr.1 mondial a câştigat în cariera sa aproape 78 milioane dolari din prime de victorie, dar ea a fost până anul acesta în umbra Mariei Şarapova, care nu are totuşi palmaresul său, dar care este preferata campaniilor de publicitate.

Însă Şarapova a pierdut mai multe contracte de parteneriat cu Nike, American Express, Porsche şi TAG Heuer de la anunţul privind controlul antidoping pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie pe lista produselor prohibite de Agenţia mondială antidopaj. Veniturile sale au scăzut astfel cu 8 milioane de dolari pentru a ajunge la 21,9 milioane în ultimele 12 luni.

Maria Şarapova, care este suspendată cu titlu provizoriu şi nu poate juca din luna martie, ocupa de 11 ani consecutiv primul loc în clasamentul întocmit de Forbes.

Americanca Ronda Rousey, star MMA, artele marţiale cele mai populare din Statele Unite, ocupă locul 3 în acest clasament (14 milioane dolari), devansând-o pe compatrioata sa Danica Patrick, pilot în Campionatului automobilistic NASCAR (13,9 milioane dolari).

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA