Hănescu – Le-am arătat copiilor ce înseamnă performanţa şi ce înseamnă o echipă de profesionişti

Victor Hănescu a încheiat un parteneriat cu un cunoscut brand de băuturi alcoolice de pe piaţa românească, prin care jucătorii ce vor participa la cantonamentele din cadrul proiectului său ”Train Like a Pro” vor beneficia de burse.

Victor Hănescu, fost nr. 26 ATP, a organizat deja în acest an două cantonamente de câte 10 zile la Cluj-Napoca şi Curtea de Argeş, în cadrul proiectului său ”Train Like a Pro”, în care cei mai talentaţi jucători între 11 şi 16 ani se pot antrena şi învăţa şi primi sfaturi de la cel mai bun tenisman român al ultimului deceniu supervizaţi de antrenorii Firicel Tomai, Adrian Szabo, Florian Arsenescu, experţii internaţionali Dave De Haan, Cristina Rolo, Nick Angelescu, Monica Ciută sau actorul Alexandru Unguru.

”Este un moment special pentru că am început acest proiect singur. M-am gândit de ceva ani de zile să pornesc o astfel de iniţiativă pentru tenisul din România. Am avut mult de tras, de proiectat, de gândit şi în final în acest an am reuşit să demarez acest proiect care este foarte important pentru mine şi cred că şi pentru tenisul din România. Sunt onorat că am acum un parteneriat şi îi admir pentru implicarea în sportul românesc şi cred că dacă mai multe companii ar face acest lucru, sportul în România ar merge într-o direcţie mult mai bună. Sunt convins că cei mici vor beneficia acum de sprijin pentru o pregătire profesionistă. Copii ce vor beneficia de burse vor fi selecţionaţi în funcţie de performanţe şi de resursele materiale. Deja în taberele de la Cluj şi Curtea de Argeş au fost copii care au venit gratis, din păcate doar câte doi la fiecare tabără, dar sperăm prin acest parteneriat să ajutăm cât mai mulţi copii. Ducem lipsă de astfel de proiecte şi iniţiative, iar în acest moment avem un proiect frumos”, a declarat joi Victor Hănescu, într-o conferinţe de presă.

Hănescu a adăugat că în taberele organizate de el tinerii au avut mult de învăţat despre latura profesionistă a acestui sport: ”Le-am arătat copiilor ce înseamnă performanţa şi ce înseamnă să ai o echipă de profesionişti încă de la început, pentru a te îndruma, pentru a te susţine în marea performanţă. Am organizat în acest an aceste cantonamente şi chiar am văzut rezultate frumoase. Îi sfătuiesc să-şi aleagă cu atenţie echipa, antrenorii, pentru că aceştia vor fi lângă ei şi îi vor îndruma în călătoria către marea performanţă. Le-am arătat ce înseamnă să te antrenezi atât la tenis, cât şi la partea mentală, emoţională. De multe ori în tenis şi în alte sporturi vedem cum cedăm în momente importante şi cred că trebuie să antrenăm aceste lucruri de mici”.

În viitorul apropiat, Hănescu speră să-şi deschidă propria şcoală de tenis în Capitală: ”Mai departe, clar că vreau să am o şcoală de tenis în Bucureşti, unde vreau să continui aceste cantonamente sau aceste evenimente, un loc în care copiii să vină permanent şi să poată să beneficieze de antrenamente profesioniste, de îndrumare către marea performanţă. Este nevoie de oameni care au făcut performanţă să rămână în sport şi să-i ghideze pe cei tineri şi îmi face plăcere să dau din experienţa mea celor tineri. În momentul ăsta părinţii sunt dezorientaţi, nu ştiu unde să meargă, nu sunt şcoli care să prezinte credibilitate şi atunci e nevoie de aşa ceva”.

Numărul de burse de care vor beneficia copii la cantonamentele lui Hănescu urmează să fie stabilite în funcţie de bugetul alocat de partenerul său: ”Încă nu s-a stabilit exact numărul de burse, depinde şi de buget, dar încercăm să fie cât mai multe. Vor fi în general pe eveniment, să dăm şansa cât mai multor copii să participe la aceste cantonamente. Sper ca în momentul când voi avea şcoala deschisă la Bucureşti ar fi minunat ca să avem câţiva copii care să beneficieze de burse permanent. Depinde de costurile din aceste tabere, probabil că vor anunţa curând despre ce buget va fi vorba”.

Răzvan Vasile, director comercial al Alexandrion Grup România, a precizat că brandul pe care îl reprezintă se implică activ în sportul românesc şi va continua acest demers şi în alte sporturi: ”Continuăm maratonul susţinerii sportului românesc. Intrăm în categorie, susţinem un nou sport, respectiv tenisul. Tenisul este un sport care necesită fonduri şi rezerve financiare mari pentru a ajunge la un nivel de performanţă. Urmărim prin bursele acordate împreună cu Victor să permite copiilor talentaţi care nu beneficiază de resursele financiare necesare să acceseze un nivel de training, pregătire la cel mai înalt nivel, care să le permită să ajungă în topul internaţional. Suntem prezenţi în mai multe arii din sportul românesc, căutând noi parteneriate cu profesionişti de top. Proiectul lui Victor s-a pliat pe nevoile noastre şi evident nevoile copiilor pe care îi dorim să-i susţinem pentru a ne reprezenta pe noi ca şi ţară la competiţiile internaţionale în viitor”.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: