Irina Fetecău şi Victor Crivoi, campioni naţionali la simplu

Irina Fetecău şi ”veteranul” Victor Crivoi (34 ani) au câştigat titlurile în probele de simplu, la Campionatele Naţionale de tenis, încheiate în weekend la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Irina Fetecău (CS Dinamo) a cucerit în premieră titlul naţional, a treia favorită a competiţiei învingând-o în finală de Miriam Bulgaru (CS Olimpia Bucureşti) cu 5-7, 6-1, 7-6 (5), potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis.

„Acesta este primul meu titlu de campioană naţională la individual şi este un titlu la care visez de când am participat la primul meu Campionat Naţional, la 10 ani, şi pe care îl câştig acum, la 20 de ani. Asta mi-am propus la începutul turneului şi mă bucur că am câştigat. A fost cu atât mai frumos cu cât a fost un meci extrem de disputat, un meci spectaculos, şi mă aşteptam la asta, pentru că Miriam este o jucătoare foarte valoroasă, iar noi am avut multe meciuri disputate în ultima vreme”, a declarat, pentru site-ul FRT, noua campioană a României.

Podiumul a fost completat de Elena Gabriela Ruse (CS Dinamo), campioana de anul trecut, care a dispus în finala mică de Oana Simion (CSA Steaua Bucureşti) cu cu 6-1, 6-1.

La simplu masculin, titlul a fost obţinut de Victor Crivoi, după ce a trecut cu 6-3, 6-1 finala cu Dacian Crăciun, colegul său de club de la Dinamo Braşov.

„Cred că am mai câştigat două titluri de campion naţional, pentru că nu am participat de multe ori, iar aproape de fiecare dată când am participat am fost accidentat sau aveam câte o problemă de sănătate. Acum, când nu am avut nicio aşteptare, mi-am găsit plăcerea jocului şi am câştigat”.

„Eu sunt antrenor acum şi mă concentrez foarte multe pe cariera de antrenorat, lăsând la o parte cariera mea de jucător. Joc doar de plăcere”, a subliniat Crivoi.

Finala mică, pentru locul trei, dintre Alexandru Jecan şi Alex Luncanu, nu s-a mai jucat, locul de pe podium fiind ocupat de Jecan.

Victor Crivoi şi-a trecut în palmares şi titlul la dublu mixt, alături de Andreea Mitu (Tenis Club 2000 Bucureşti – Academia Sever Dron), al cărei antrenor este, după 6-3, 6-4 în finala cu perechea Elena Gabriela Ruse (CS Dinamo Bucureşti)/Vasile Antonescu(CS Dinamo Braşov). Pe locul trei s-au clasat Miriam Bulgaru (CS Olimpia Bucureşti) şi Alexandru Jecan (CS Universitatea Cluj).

La dublu feminin s-au impus Miriam Bulgaru şi Ioana Gaşpar, cu 6-4, 4-6, 13-11 în faţa perechii Raluca Platon/Oana Simion. Locul al treilea a fost ocupat de cuplul Diana Enache/Gabriela Ruse, care a beneficiat de abandonul perechii Irina Fetecău/Nicole Tătăruş, la scorul de 3-0.

Finala masculină de dublu a fost câştigată în super tie-break de Alex Luncanu şi Dacian Crăciun, de la Dinamo Braşov, cu 6-7 (5), 6-3, 10-7 în faţa cuplului Răzvan Codescu (AS Tenis Club Bucureşti)/Vladimir Filip (CSA Steaua Bucureşti). Podiumul probei de dublu a fost completat de Radu Popa (CSM Unirea Slobozia) şi Marius Frosa (CS Sportul Studenţesc).

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA