Victor Hănescu: Visul meu este ca academia să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional

Fostul tenisman Victor Hănescu a declarat că visul său este ca academia care îi poartă numele, deschisă oficial în această lună în cadrul bazei sportive Pescariu Sports&Spa din Capitală, să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional.

„E singura academie de tenis din ţară care oferă absolut toate condiţiile de pregătire la nivel internaţional, punând la dispoziţie terenuri de joc, cazare, masă, acces la sală, la recuperare şi posibilitate de loc de învăţământ, toate acestea în cadrul bazei Pescariu Sports@Spa. Accentul va cădea foarte mult pe calităţile şi aspectele pozitive pe care fiecare jucător le are, pe dezvoltarea unui mindset puternic şi a unei atitudini de învingător. Viziunea acestei academii este să dezvolte şi să susţină viitorii campioni atât pe terenul de joc, cât şi în viaţa de zi cu zi, să fie mediul ideal în care sportivii să se dezvolte atât profesional, cât şi uman. În plus, visul meu este ca această Academie să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional şi să ofere lumii campioni valoroşi, indiferent de posibilităţile materiale ale acestora”, a spus Hănescu, conform unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

Hănescu susţine că în cadrul academiei va oferi copiilor tot ce i-a lipsit la începutul carierei sale de tenisman. „Am luat tot ce a fost bun de-a lungul experienţei mele în lume, tot ce am simţit că mi-a lipsit şi mi-aş fi dorit să am, am strâns în jurul meu unii dintre cei mai buni antrenori, mentori şi specialişti în tenis de performanţă şi am pus bazele poate celui mai îndrăzneţ proiect din tenisul românesc de până acum: Academia Victor Hănescu (https://academiavictorhanescu.ro). Această academie s-a născut firesc, mai întâi din dorinţa de a asigura atât copiilor care au pornit pe acelaşi drum ca şi mine, cât şi părinţilor lor, un mediu de dezvoltare în siguranţă, încredere şi profesionalism în condiţii de performanţă. Având facilităţi de top, printre care suport mental, strategie, management, antrenamente fizice, tactice şi emoţionale, suport medical şi educaţie în sănătate, nutriţie şi mişcare”, a menţionat fostul număr 26 ATP.

Echipa care va lucra la Academia Victor Hănescu este alcătuită din Victor Hănescu, Firicel Tomai (fost antrenor al lui Victor Hănescu şi al Simonei Halep) , Codruţ Tinică (antrenor specializat în dezvoltarea şi formarea juniorilor), Florian Arsenescu (doctor în educaţie fizică şi sport, antrenorul lui Victor în 2014-2015 şi al Soranei Cîrstea în 2016), preparatorul fizic Andrei Penu, Dave de Haan (antrenor de mental training, care a lucrat cu Victor Hănescu în circuitul ATP), Cristina Rolo (antrenor de mental training, singurul psiholog sportiv din Europa certificat AASP), Monica Ciuta (trainer inteligenţă emoţională, actriţă şi profesor asistent dr. la UNATC), Alexandru Unguru (trainer inteligenţă emoţională şi actor la Teatrul Odeon) şi Nicolae Angelescu (doctor în educaţie fizică şi sport şi consultant în performanţă sportivă).

În cadrul Academiei „Victor Hănescu” funcţionează 8 terenuri de joc, dintre care 7 sunt acoperite pe timpul iernii (atât de zgură, cât şi hard). Cei înscrişi vor avea cazarea şi masa asigurate în cadrul academiei, acces la sala de fitness, spa, masaj şi piscină. De asemenea, copiii vor beneficia de programe personalizate de nutriţie, de testări fiziologice şi de programe speciale de parenting

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA