Programe de nutriţie şi evaluări profesioniste pentru copiii de la Academia Victor Hănescu

Tenismanul Victor Hănescu a introdus în această lună seminarii de nutriţie şi evaluări profesioniste pentru copiii de la academia care îi poartă numele, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Hănescu a declarat că este extrem de important pentru copii să înveţe de mici ce au voie să mănânce jucătorii profesionişti de tenis.”Deşi ignorată de cele mai multe ori, atunci când se creează strategia de pregătire, nutriţia este unul dintre pilonii de bază pentru un campion în tenis şi în viaţă. Aşa că le-am oferit sportivilor academiei şi părinţilor posibilitatea să participe la workshop-uri susţinute de medici nutriţionişti profesionişti. Aceştia au oferit informaţii extrem de utile şi importante despre ce şi cum are nevoie să mănânce în fiecare zi, în funcţie de efort, un jucător profesionist”, a spus el.

Fostul număr 26 ATP a menţionat că sportivii din cadrul academiei vor beneficia de acum înainte şi de o evaluarea profesionistă.

„E bun! O să ajungă departe! – în fiecare zi vorbesc cu părinţi care îmi spun că aud asta de ani de zile de la antrenorii copiilor lor, însă rezultatele se lasă aşteptate. Vorbesc cu părinţi supăraţi pentru că simt că irosesc banii, iar copiii care cred că este vina lor devin demotivaţi. Efectele se văd atât în evoluţia jucătorului, cât şi în relaţia copil – părinte. De ce se întâmplă asta? Un motiv esenţial este că nu sunt măsurate în mod profesionist evoluţia şi nivelul de performanţă ale jucătorului, iar antrenamentele nu sunt adaptate la nevoile sale reale. Mai sunt şi alţi factori extrem de importanţi, însă un prim pas pe care îi invit să îl facă este vină la Academie pentru o evaluare obiectivă la cele mai înalte standarde. Sportivul va primi, pe lângă rezultatele evaluării, şi recomandări personalizate de la unii dintre cei mai buni antrenori din ţară”, a menţionat fostul număr 26 ATP.

Victor Hănescu a introdus anul trecut în România antrenamentele mentale „on and off court” prin taberele „Train Like a Pro”, cu sprijinul unei echipe de profesionişti. La începutul lui 2017, el a lansat „Academia Victor Hănescu”, punând la dispoziţia copiilor 8 terenuri de joc, cazare, masă, acces la sală, la recuperare şi posibilitate de loc de învăţământ, în cadrul bazei Pescariu Sports@Spa din Capitală.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: