Nicolae Frunză, calificat în semifinalele turneului futures de la București

Tânărul tenisman român Nicolae Frunză s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului futures de 15.000 de dolari de la București, organizat de Tenis Club Herăstrău, sub numele de Ioana Cup, după ce a dispus de slovacul Filip Horansky, cu 6-4, 6-4.

Frunză (19 ani, 579 ATP), cap de serie numărul 8, a egalat situația în meciurile cu Horansky (24 ani, 444 ATP), după ce slovacul se impusese în 2013, la un turneu futures în Turcia, cu 6-3, 7-6 (8).

Frunză va juca în penultimul act cu spaniolul Carlos Gomez-Herrera, care l-a învins pe Dragoș Dima, al doilea favorit, cu 5-7, 6-3, 6-4. Ibericul (27 ani, 573 ATP) și-a luat astfel revanșa după ce Dima (24 ani, 316 ATP) îl învinsese în 2014, cu 6-4, 6-3, tot la un turneu futures la București.

Frunză și Gomez-Herrera sunt la prima lor confruntare în circuitul profesionist.

Cealaltă semifinală îi va opune pe belgianul Yannick Mertens, principalul favorit, și pe americanul Sam Riffice, venit din calificări. Mertens a dispus în sferturi, cu 2-6, 6-3, 6-4, de americanul Gianni Ross, iar Riffice l-a eliminat cu 6-0, 7-5 pe Petru-Alexandru Luncanu, cap de serie numărul șase.

Titlul la dublu a fost câștigat de belgienii Sander Gille/Joran Vliegen, principalii favoriți, după 7-6 (5), 6-2 în finala cu românii Andrei Ștefan Apostol/Nicolae Frunză, capi de serie numărul trei.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *