Academia „Victor Hănescu” va încheia un parteneriat cu Şcoala de tenis „Jarkko Nieminen”

Academia „Victor Hănescu” va încheia un parteneriat cu Şcoala de tenis „Jarkko Nieminen” prin care tineri jucători din Finlanda vor putea să se pregătească la Bucureşti, se anunţă într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Victor Hănescu şi fostul jucător finlandez Jarkko Nieminen (fost număr 13 mondial) se cunosc de mai mulţi ani, ei întâlnindu-se ca adversari la turneele din cadrul circuitului ATP.

„Am primit o ofertă de colaborare de la şcoala de tenis a fostului meu adversar din Finlanda, Jarkko. În plus, jucători din Republica Moldova manifestă interes să vină să se pregătească la noi. Asta pentru că aplicăm metode moderne de antrenament în zona de iniţiere copii, aduse din Anglia şi Australia şi avem antrenori specializaţi pentru fiecare categorie de vârstă. Faptul că suntem printre puţinele academii din Europa de Est care oferă cazare şi masă şi că suntem poziţionaţi foarte aproape de aeroport deja a început să atragă copiii din alte ţări. Apoi este valoarea antrenorilor, care au calificare pe zona internaţională. Şi îl dau ca exemplu pe Firicel Tomai, cel care m-a format pe mine şi pe Simona, pe Florian Arsenescu, cel care a pregătit-o pe Sorana Cîrstea sau pe Daniel Dobre, care a lucrat cu Simona Halep. Şi nu în ultimul rând sunt programele de mental coaching pe care multe şcoli din lume nu şi le permit, fiind extrem de costisitoare”, a declarat Victor Hănescu.

Fostul număr 26 ATP este prezent câte 8 ore pe zi la antrenamentele copiilor de la academia care îi poartă numele. „Am luat tot ce a fost mai bun de-a lungul experienţei mele pe mai multe continente, tot ce am simţit că mi-a lipsit şi mi-aş fi dorit să am, am strâns în jurul meu cei mai buni antrenori, mentori şi specialişti de performanţă şi am pus bazele acestui îndrăzneţ proiect numit Academia Victor Hănescu”, a adăugat fostul tenisman.

Victor Hănescu şi-a deschis la începutul acestui an academia care îi poartă numele în cadrul bazei sportive Pescariu Sports&Spa din Capitală. Juniorii academiei beneficiază de 8 terenuri de joc, dintre care 7 sunt acoperite pe timpul iernii (atât de zgură, cât şi hard), cazare şi masă, sală de fitness, spa, masaj şi piscină. De asemenea, copiii pot accesa programe personalizate de nutriţie, de testări fiziologice şi programe speciale de parenting. În prezent, 40 de juniori se pregătesc în cadrul academiei.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: