Hănescu – Nicolae Frunză este următorul jucător care poate intra în lotul României de Cupa Davis

Fostul tenisman Victor Hănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Nicolae Frunză (19 ani), câştigător al turneului futures de la Arad, este următorul jucător care poate face pasul spre lotul României de Cupa Davis.

„Sunt câţiva jucători tineri care vin din urmă. Este Nicolae Frunză în primul rând, care a început să câştige şi turnee. Este important că urcă, acum a trecut de cota 500, este 491 mondial. Eu le-am spus jucătorilor tineri că mai întâi trebuie să câştige astfel de turnee acasă, iar apoi să meargă şi în străinătate. Iar eu cred că Nicolae Frunză este următorul jucător care are şanse să intre în lotul de Cupa Davis al României. Până atunci, la următorul meci (n.r. – cu Austria, primul tur al barajului pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa) ne bazăm în continuare pe Marius Copil. A dovedit că este în formă, a jucat foarte bine. Aşa că şanse sunt, chiar dacă jucăm în deplasare”, a spus Hănescu.

El speră ca în viitor Academia Victor Hănescu, înfiinţată la începutul anului, să ofere jucători echipei României de Cupa Davis. „Noi avem momentan în jur de 40 de juniori la academie. Sunt printre ei şi jucători aproape formaţi, iar printre ei în 4-5 ani putem să ne gândim să avem unul care să joace în Cupa Davis. Dar suntem la început, abia ne cunoaştem ca să spun aşa, e clar că noi ne vom concentra să îi ajutăm să urce în clasament. pentru a atinge potenţialul maxim”, a menţionat fostul jucător.

Victor Hănescu a participat, luni, la conferinţa de presă în cadrul căreia a avut loc tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului futures Pescariu Sports & Spa Trophy, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, care se va desfăşura în perioada 19-25 iunie la Bucureşti.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA