Rafa Nadal nu îşi imaginează o Spanie fără Catalonia

Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu ATP, recentul câştigător al turneului US Open, critică referendumul programat pe 1 octombrie pentru independenţa Cataloniei şi nu îşi imaginează o Spanie divizată, relatează AS.

Nadal opinează că guvernul Cataloniei greşeşte pentru că insistă cu referendumul de autodeterminare: ”Cred că 1 octombrie nu ar trebui să se întâmple. Din punctul meu de vedere, toată lumea trebuie să respecte legile şi sunt legi care sunt ceea ce sunt şi nu se poate sări peste ele, doar pentru că cineva doreşte să le ignore. Nu pot sări peste un semafor roşu, doar pentru că nu mi se pare corect acel semafor. Cei care pretind asta în Catalonia trebuie să înţeleagă aceste lucruri”.

Triplul campion de la US Open a adăugat că nu îşi imaginează Spanie fără Catalonia: ”Mă simt foarte aproape de catalani, dar mă simt şi foarte spaniol în acelaşi timp. Nu înţeleg o Spanie fără Catalonia. Nu o înţeleg şi nu aş vrea s-o văd. Cred că trebuie să depunem eforturi pentru a ajunge la o înţelegere, pentru că fără îndoială suntem mai puternici alături decât separaţi. Iar Spania este mai bună cu Catalonia, precum şi Catalonia este mai bună cu Spania din punctul meu de vedere. Respect profund sentimentele fiecăruia şi sper că se va soluţiona, că ne putem înţelege şi trăi mulţi ani ca o ţară, ceea ce suntem”.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *