Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Moscova

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, în urma victoriei obţinute marţi în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3, în faţa rusoaicei Elena Rîbakina (18 ani, 497 WTA), jucătoare venită din calificări.

Begu (27 ani, 57 WTA), care a început perfect meciul, în primul set încheiat cu 6-1 pierzându-şi o singură dată serviciul, s-a relaxat apoi şi i-a dat adversarei posibilitatea să se impună în setul doi cu 6-3. La începutul setului decisiv, la scorul de 0-1, Irina Begu a avut nevoie de o pauză de circa 10 minute din cauza unei hemoragii nazale. Ea a revenit însă în joc şi s-a impus cu 6-3. Meciul a durat o oră şi 38 de minute.

Pentru calificarea în optimile turneului de la Moscova, unde în 2014 a fost finalistă, Irina Begu şi-a asigurat un cec de 12.130 dolari şi 55 puncte WTA.

În optimi, Irina Begu o va întâlni pe favorita nr. 4, letona Anastasija Sevastova, nr. 21 mondial, care în primul tur a stat. Baltica are 3-1 în meciurile directe cu Irina, ultima oară câştigând cu 6-4, 6-4 anul acesta în primul tur la Roma.

Begu va juca tot marţi şi în proba de dublu, unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două românce, favorite nr. 4, vor întâlni în primul tur cuplul alcătuit din americanca Nicole Melichar şi britanica Anna Smith.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On