Svitolina şi Wozniacki, accidentate, declară forfait în turul 2 la Hong Kong

Ucraineanca Elina Svitolina, nr. 4 mondial şi principală favorită, şi daneza Caroline Wozniacki, nr. 6 mondial şi deţinătoarea titlului, au declarat forfait în aceeaşi zi, joi, în turul 2 al turneului WTA de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Svitolina, accidentată la coapsa dreaptă, s-a retras înaintea meciului cu americanca Nicole Gibbs (114 WTA), în timp ce Wozniacki şi-a cerut scuze în faţa publicului după accidentarea la un cot în timpul antrenamentului dinaintea meciului cu australianca Lizette Cabrera (155 WTA).

”M-am accidentat la Beijing” în sfertul de finală de 3 ore şi 21 de minute pierdut în faţa viitoarei laureate a turneului, jucătoarea franceză Caroline Garcia (6-7, 7-5, 7-6), a explicat Svitolina. ”De fiecare tare când lovesc puternic simt durerea”, a adăugat jucătoarea ucraineană, care în meciul din primul tur disputat marţi cu modesta kazahă Zarina Diyas, a apărut cu un bandaj mare pe coapsa accidentată.

”Trebuie probabil să fac un scanner pentru a afla mai mult, pentru că, deja ştiţi, merg la Singapore”, a precizat Svitolina, evocând Turneul Campioanelor care debutează pe 22 octombrie şi la care este calificată.

În ce o priveşte pe Wozniacki, după ce s-a accidentat la un cot în timpul antrenamentului, s-a adresat în lacrimi spectatorilor prezenţi pe arena centrală: ”Vreau să-mi cer scuze tuturor celor care au venit să vadă acest meci. Am făcut totul pentru a putea fi pregătită”, a spus daneza.

”Însă, din păcate, trebuie să mă retrag din turneu”, a adăugat deţinătoarea titlului şi cap de serie nr. 3.

Aceste forfaituri de marcă lasă deschis tabloul de simplu până la finală. Rusoaica Anastasia Pavliucenkova, nr. 21 mondial, este cea mai bine clasată din ultimele opt şi porneşte deci favorită, însă ea va trebui să joace în sferturi cu japoneza Naomi Osaka, nr. 65 mondial, cea care a eliminat-o în optimi pe favorita nr. 2, americanca Venus Williams, nr. 5 mondial.

Alte rezultate din optimi:
Jennifer Brady (SUA) – Shuai Zhang (China/N.8) 6-3, 6-4
Qiang Wang (China) – Luksika Kumkhum (Thailanda) 6-4, 6-4

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On