David Goffin, liderul echipei Belgiei pentru finala Cupei Davis cu Franţa

David Goffin va fi liderul echipei de Cupa Davis a Belgiei pentru finala cu Franţa, programată în perioada 24-26 noiembrie la Lille, pe suprafaţă dură, a anunţat, marţi, căpitanul nejucător Johan Van Herck.

Alături de Goffin, aflat în mare formă şi care l-a învins luni seara pe Rafael Nadal în meciul de debut de la Turneul Campionilor, din echipa Belgiei vor mai face parte Steve Darcis (nr. 76 mondial), Ruben Bemelmans (nr. 106), Arthur De Greef (nr. 174) şi Joris De Loore (nr. 279), ultimul ca rezervă.

Johan Van Herck va decide în ultimul minut jucătorii pe care îi va trimite în teren, „toate opţiunile rămănând deschise”, a precizat căpitanul, marţi, la Uccle, unde belgienii, în afara lui Goffin, prezent la Turneul Campionilor, se află în stagiu de pregătire. Principala problemă se referă la dublul belgian, ţinând cont de starea de sănătate a lui Steve Darcis, accidentat la cot de mai multe săptămâni.

Căpitanul belgian a afirmat că victoria lui Goffin în faţa lui Nadal este „un foarte bun mesaj pentru toată lumea”.

Belgia va disputa a doua sa finală în trei ani după cea pierdută în 2015 la Gent în faţa Marii Britanii, în timp ce Franţa va lupta pentru a zecea ei „Salatieră de Argint” din istorie, după ultimul succes din 2001.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On