Nadal, accidentat, s-a retras de la Turneul Campionilor

Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a retras de la Turneul Campionilor, din cauza unei accidentări, după ce a fost învins în meciul de debut, cu 6-7 (5/7), 7-6 (7/4), 4-6, de belgianul David Goffin, luni seara la Londra, în cadrul Grupei „Pete Sampras” a acestei competiţii, dotată cu premii totale de 8 milioane dolari.

„Am încercat să fac tot ceea ce am putut, aveam un angajament faţă de acest turneu, faţă de mine însumi, însă nu ar fi avut niciun sens să continui”, a declarat Nadal, confruntat cu o leziune la genunchi. El a precizat că „a fost deja un miracol” că a putut disputa partida cu Goffin.

Sursa: Twitter

În urma acestui forfait, Rafael Nadal va fi înlocuit cu spaniolul Pablo Carreno Busta în Grupa „Pete Sampras, pentru următoarele meciuri.

După abandonul de la Paris-Bercy, spaniolul a afirmat că „speră” să se refacă la timp pentru a-şi apăra şansele la Turneul Campionilor, însă problemele fizice i-au afectat prestaţia în jocul cu Goffin, înclinându-se în patru seturi în faţa belgianului, ocupantul locului 8 în clasamentul ATP, care a înregistrat cu această ocazie prima sa victorie la competiţia de final de sezon a circuitului profesionist masculin.

Tot luni, în primul meci din această grupă, bulgarul Grigor Dimitrov, numărul 6 mondial, care participă în premieră la Turneul Campionilor, s-a impus cu 6-3, 5-7, 7-5 în faţa austriacului Dominic Thiem (nr.4), după 2 ore şi 19 minute de joc.

Marţi sunt programate partidele Marin Cilic (Croaţia/N.5) – Jack Sock (SUA/N.9) şi Roger Federer (Elveţia/N.2) – Alexander Zverev (Germania/N.3), în cadrul Grupei „Boris Becker”.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On