Tecău şi Rojer, eliminaţi de la Turneul Campionilor după a doua înfrângere

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer nu mai are nicio şansă de calificare în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra (ATP Finals), după ce a fost învinsă de cuplul Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), marţi, cu 7-6 (3), 7-6 (6), în Grupa Eltingh/Haarhuis.

Tecău şi Rojer, campionii din 2015 şi favoriţii numărul trei la ediţia din acest an, au cedat după o oră şi 47 minute în faţa deţinătorilor titlului.

Sursa: Twitter

Perechea româno-olandeză a început cu dreptul, a avut 1-0 şi a ratat apoi trei mingi de 2-0. La 2-2 în primul set, Tecău şi-a pierdut serviciul, iar apoi Kontinen şi Peers, favoriţii numărul doi, s-au desprins la 4-2. Tecău şi partenerul său au avut un reviriment, dovedit de trei ghemuri la serviciu luate la zero, o minge de break ratată şi apoi un break câştigat, meciul ajungând în tiebreak. Tecău şi Rojer au luat primul punct, dar apoi au pierdut şase la rând (Rojer a comis două duble greşeli consecutive), iar setul a fost adjudecat de adversari cu 7-6 (3).

În setul secund, Kontinen şi Peers au reuşit un break la 2-1, tot pe serviciul lui Tecău, iar apoi scorul a fost 4-1, 5-2. Tecău şi Rojer au reuşit un break spectaculos, după ce au salvat patru mingi de meci, şi s-au apropiat la 4-5, au salvat alte trei mingi de meci şi au restabilit egalitatea, 5-5. Setul a ajuns în tiebreak, după a opta minge de meci salvată.

Kontinen şi Peers au condus în tiebreak cu 3-1, au fost egalaţi (3-3), scorul a devenit apoi 6-3, apoi a fost 6-6.

Kontinen şi Peers au acum 3-2 în meciurile directe. Cuplul finlandezo-australian s-a impus în 2016 la Monte Carlo în optimi, cu 6-2, 6-3, şi anul acesta, la Montreal, cu 6-4, 7-5. Tecău şi Rojer au câştigat de două ori în 2017, în semifinale la Dubai, cu 7-6 (8), 6-3, şi în semifinale la US Open, cu 1-6, 7-6 (5), 7-5, în drumul spre titlu.

În primul lor meci de la Londra, Tecău şi Rojer au fost învinşi, duminică, de francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cu 1-6, 7-6 (7), 10-8, după ce au ratat o minge de meci.

Tecău şi Rojer vor întâlni joi perechea Ryan Harrison (SUA)/Michael Venus (Noua Zeelandă).

Tecău şi Rojer s-au ales pentru participarea la Turneul Campionilor cu un cec de 72.000 de dolari.

Tecău şi Rojer încheie anul cu patru titluri, pe lângă US Open, învingând la Dubai, Geneva şi Winston-Salem.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On