Covaliu(COSR) – Aşa cum au participat Nadal, Federer şi Serena Williams, aşa va concura şi Halep la Jocurile Olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, este convins că Simona Halep va participa la Jocurile Olimpice aşa cum au făcut-o înaintea ei alţi mari jucători de tenis precum Rafael Nadal, Roger Federer, Andre Agassi sau Serena Williams.

„Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis din lume, este pe primul loc şi mai devreme sau mai târziu va câştiga şi un turneu de Mare Şlem. Şi nu numai unul. După Roland Garros nimeni nu mai avea răbdare şi se întreba când ajunge ea pe primul loc în lume, iar eu am spus atunci că va ajunge şi acolo. Aşa spun şi acum că Simona va câştiga şi un Mare Şlem şi va participa şi la Jocurile Olimpice. Ăsta este cursul firesc al sportivilor care fac performanţă. La Jocurile Olimpice îţi demonstrezi ţie că eşti cel mai bun din lume. Aşa cum a participat şi Nadal, şi Federer, şi Agassi, şi Serena Williams, sunt absolut convins că şi Simona Halep va ajunge să concureze la Jocurile Olimpice. Dacă nu la Tokyo atunci sigur la Paris”, a spus preşedintele COSR.

Întrebat dacă Simona Halep se încadrează în programul „Samurai 2020” pentru JO de la Tokyo, Mihai Covaliu a răspuns: „În programul Samurai primul criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească un sportiv este acela de a face parte dintr-un lot olimpic. Simona nu face parte deocamdată dintr-un lot olimpic. În orice moment Federaţia Română de Tenis vine cu o propunere concretă de înfiinţare a unui lot olimpic eu sunt convins că obiectivul acestuia va fi medalia olimpică. Şi sigur că Simona Halep poate face parte dintre „samuraii” care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice”.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a participat, marţi seara, la evenimentul organizat de Federaţia Română de Gimnastică cu ocazia lansării oficiale a programului naţional dedicat copiilor „Hai cu noi în ţara campionilor”, care are ca principal scop mărirea bazei de selecţie pentru loturile naţionale.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA