Nicholas David Ionel a câştigat turneul de juniori „Orange Bowl”

Tânărul tenisman român Nicholas David Ionel a câştigat prestigiosul turneul de juniori ”Orange Bowl”, desfăşurat la Plantation (Florida), după ce l-a învins pe compatriotul său Nini Gabriel Dica, în finala categoriei Under-16, în trei seturi, cu 0-6, 7-5, 6-2.

Competiţia are o tradiţie de şapte decenii, „Orange Bowl” fiind câştigat de-a lungul timpului, la categoria U16, de câţiva mari campioni care au dominat tenisul mondial în ultima jumătate de secol: Guillermo Vilas, Ivan Lendl, Bjorn Borg, Mats Wilander, Bjorn Borg sau Jim Courier, dar şi de câţiva români: Raluca Ciochină, în 1999, la U16, apoi Florin Mergea, în 2001, tot la U16, şi Petru-Alexandru Luncanu, la U18, în 2006, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis.

În semifinale, Nini Gabriel Dica, principalul favorit al acestui turneu, s-a impus cu 6-4, 6-1 în faţa unui peruan, Sebastian Rodriguez, pentru ca în cealaltă semifinală să se întâlnească doi români Nicholas Ionel şi Cezar Creţu. Creţu a fost nevoit să abandoneze în momentul în care era condus de Nicholas cu 6-4, 4-3.

Tot în turneul U16, şi tot în semifinale, românca Andreea Velcea, principala favorită, a fost învinsă de americanca Fiona Crawley, cu 6-2, 6-3.

În proba feminină de dublu a turneului U18, românca Selma Cadar şi japoneza Himari Sato au fost învinse în semifinale de cuplul Johanna Garland (Taiwan)/Naho Sato (Japonia), cu 6-4, 1-6, 11-9.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA