Turneul de la Miami va părăsi Key Biscayne în 2019

Turneul de tenis de la Miami, unul dintre cele mai importante din calendar, va părăsi, începând din 2019, baza sa emblematică de la Key Biscayne pentru a se muta pe stadionul echipei de fotbal american Miami Dolphins, potrivit unor documente oficiale date publicităţii miercuri.

Turneul – unul dintre cele 9 Masters-uri 1.000 la masculin, şi unul din cele patru Premier Mandatory la feminin – se va disputa în martie anul viitor pentru ultima dată la Key Biscayne.

El va fi organizat anual pe Hard Rock Stadium, stadionul echipei Miami Dolphins, proprietatea lui Stephen Ross, deja foarte implicat în fotbalul american şi fotbal.

Potrivit cotidianului Miami Herald, un teren central va fi construit în stadionul de 64.000 de locuri situat în partea de nord a oraşului Miami, în timp ce parkingurile ce înconjoară stadionul vor găzdui terenurile anexe.

Turneul de la Miami, proprietatea grupului de marketing sportiv IMG, este organizat din 1986 pe Insula Key Biscayne, în largul oraşului Miami, un cadru idilic cu palmierii, plajele şi iguanele sale, care traversează uneori terenurile.

Organizatorii săi vor de mulţi ani să modernizeze instalaţiile pentru a-şi creşte reţetele, însă se lovesc de opoziţia familiei care posedă situl unde se află Crandon Park, adevăratul nume al stadionului de tenis.

Ei au obţinut de la autorităţile locale rezilierea contractului de închiriere a Crandon Park, valabil iniţial până în 2023, contra unei plăţi de 1,3 milioane dolari şi a angajamentului ca turneul să rămână în comitatul Miami-Dade pentru cel puţin 20 de ani, începând din 2019.

Acordul mai rămâne de supus în mod formal votului consiliului municipal al Miami-Date marţea viitoare, însă el are susţinerea primarului metropolei din Florida, Carlos Gimenez.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On