Lacrimi de bucurie pentru Federer, după a 20-a victorie într-un turneu de Mare Şlem

Roger Federer nu şi-a putut stăpâni lacrimile, care i-au inundat faţa, la primirea celui ce-al 20-lea trofeu de Mare Şlem, un record, la Openul de tenis al Australiei, în urma unei frumoase victorii în cinci seturi, 6-2, 6-7 (5/7), 6-3, 3-6, 6-1, obţinute duminică, la Melbourne, în faţa croatului Marin Cilic.

Twitter @AusOpen

”Este un vis, povestea continuă. După anul pe care l-am avut sezonul trecut, este ceva incredibil!”, a spus campionul, care a reuşit dubla în Australia şi a egalat recordul sârbului Novak Djokovic şi al australianului Roy Emerson, cu şase trofee câştigate. ”Pentru voi cei care vă aflaţi în tribune continui să mă antrenez. Vă mulţumesc pentru tot. Şi vouă, echipei mele! Vă iubesc”, a spus Federer înnecându-se de emoţie.

La 36 de ani şi jumătate, elveţianul îşi continua prodigiosul parcurs. Cu 20 de titluri, el îşi măreşte avansul faţă de urmăritorul său Rafael Nadal cu patru trofee. El obţine al treilea său titlu major de la revenire în competiţie în ianuarie 2017, după aproape şase luni de absenţă cauzată de o accidentare la genunchi. În iulie anul trecut, Federer a câştigat al 8-lea titlu la Wimbledon, şi acesta un record, tot în faţa lui Cilic.

”Când am revenit, eram încântat să mai câştig încă un an, înainte de retragere”, a spus înaintea finalei elveţianul care este al doilea câştigător al unui turneu de Mare Şlem cel mai vârstnic din istorie, după australianul Ken Rosewall (37 ani în 1974). Iar acest record nu va putea fi depăşit încă multă vreme.

Federer nu a recuperat încă primul loc mondial, însă a redus avansul pe care îl are Rafael Nadal în faţa sa la doar 155 puncte. El ar putea ajunge lider mondial într-o lună, dacă va participa, aşa cum o face în fiecare an, la turneul de la Dubai. Atunci, lupta se va duce la distanţă, deoarece spaniolul şi-a anunţat participarea la turneul de la Acapulco.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,