Sorana Cîrstea a învins-o pe Elise Mertens şi s-a calificat în optimi la Doha

Sorana Cîrstea a reuşit o calificare spectaculoasă în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.113.000 dolari, miercuri, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens, cu 7-5, 6-4.

Cîrstea (27 ani, 38 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 40 de minute în faţa unei adversare mai bine cotate, Mertens (22 ani) ocupând locul 20 în clasamentul WTA.

Mertens a început mai bine şi a condus cu 2-0, dar Cîrstea a revenit şi a câştigat trei ghemuri la rând. Românca a salvat două mingi de break la 4-4 şi a forţat la 6-5 în favoarea sa reuşit să încheie setul pe serviciul adversarei, cu 7-5.

În actul secund, Cîrstea s-a desprins pe 3-1, dar Mertens a reuşit să egaleze, 3-3. Sorana a salvat două mingi de break la acest scor, iar la 5-4 a presat din nou, reuşind să fructifice erorile comise de belgiancă şi să se impună cu 6-4.

Sorana Cîrstea o mai învinsese pe Mertens, în 2016, în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-3, 6-0.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe spaniola Garbine Muguruza, numărul patru mondial. Iberica s-a impus în ambele confruntări de până acum, anul trecut, în optimi la Australian Open, cu 6-2, 6-3, şi în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-2, 6-2.

Tot miercuri, Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat în optimi după 6-3, 6-0 cu rusoaica Ekaterina Makarova. Miercuri mai au loc jocurile dintre Mihaela Buzărnescu şi letona Jelena Ostapenko, respectiv dintre Monica Niculescu şi Magdalena Rybarikova (Slovacia).

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: