Novak Djokovic, eliminat de Dominic Thiem în optimi la Monte Carlo

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 13 mondial şi cap de serie nr. 9, a fost eliminat joi de austriacul Dominic Thiem, numărul 7 mondial, cu 6-7 (2-7), 6-2, 6-3, în optimile de finală ale turneului de tenis ATP World Tour Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro.

Thiem, cap de serie nr. 5, a trecut în 2 ore şi 29 de minute de jucătorul sârb, care a fost operat la cot în luna februarie şi nu a disputat decât două turnee anul acesta, la Indian Wells şi la Miami.

Austriacul, un specialist al zgurii, va juca în sferturile de finală ale turneului monegasc împotriva câştigătorului meciului care îi opune pe principalul favorit, spaniolul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, şi rusul Karen Hacianov (21 ani, 38 ATP).

Tot joi a obţinut calificarea în sferturile de finală şi bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie nr. 4, care a dispus cu 4-6, 6-3, 6-4 de germanul Philipp Kohlschreiber. El va juca în această fază a competiţiei cu belgianul David Goffin, cap de serie nr. 6, care l-a eliminat în două seturi, 6-4, 7-5, pe spaniolul Roberto Bautista Agut, cap de serie nr. 11.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA