Roger Federer speră să joace finala de la Stuttgart şi să redevină numărul 1 mondial

Roger Federer, care ar putea reveni în fruntea clasamentului ATP dacă va ajunge în finala turneului de la Stuttgart (11-17 iunie), spune că acest lucru este pentru el o motivaţie în plus.

”(…)Mă aşteptam la o victorie a lui Rafael Nadal la Roland Garros şi ştiu că trebuie să ajung acum în finală la Stuttgart pentru a redeveni nr. 1 mondial. Este pentru mine o motivaţie în plus dar voi lua lucrurile pas cu pas fără să-mi fac prea multe proiecte de viitor. Pe teren diferenţele sunt minime”, a declarat Federer, 36 de ani.

În vârstă de 36 ani, elveţianul a mai participat la competiţia pe iarbă de la Stuttgart în 2016 şi 2017, în cadrul pregătirilor pentru turneul de la Wimbledon, pe care elveţianul l-a câştigat de opt ori în cariera sa şi care va debuta anul acesta pe 2 iulie.

În 2016, Roger Federer a atins semifinalele la Stuttgart, însă la ediţia de anul trecut a fost eliminat în turul al doilea, de „veteranul” Tommy Haas.

Campionul din Ţara Cantoanelor, locul 2 mondial, care are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, a decis să nu ia parte la actualul sezon pe zgură din circuitul ATP, al cărui cap de afiş l-a reprezentat turneul de la Roland Garros, aşa cum a procedat de altfel şi anul trecut.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On