Perechea Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru a ratat calificarea în finala de dublu la BRD Bucharest Open

Perechea formată din jucătoarele române Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru a ratat calificarea în finala probei de dublu din cadrul BRD Bucharest Open în urma înfrângerii suferite cu scorul de 4-6, 1-6 în semifinale în faţa cuplului Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

În cazul unei victorii, Buzărnescu şi Olaru puteau oferi spectatorilor de la Arene BNR o finală 100% românească, având în vedere că în primul meci al zilei obţinuseră calificarea în ultimul act jucătoarele Irina Begu şi Andreea Mitu.

Buzărnescu şi Olaru au început foarte bine semifinala, reuşind să preia conducerea cu 2-0, moment în care partida a fost întreruptă de ploaie. Ele s-au distanţat apoi la 3-0, însă a urmat o serie de patru ghemuri câştigate de perechea Kovinic/Zanevska. Adversarele jucătoarelor române au făcut un break în ghemul al zecelea şi au pus punct setului după 44 de minute de joc.

Setul al doilea a fost unul dezechilibrat, Buzărnescu şi Olaru reuşind să îşi adjudece doar un ghem. Cuplul belgiano-muntenegrean a câştigat al şaptelea ghem la 0 şi s-a calificat fără prea mult efort în ultimul act al probei de dublu.

În finala de duminică, cuplul Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) va întâlni perechea română Irina Begu/Andreea Mitu.

Pentru participarea în actuala ediţie a BRD Bucharest Open, Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru vor primi 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA, în timp ce adversarele lor şi-au asigurat 6.400 de dolari şi 180 de puncte.

Rezultatele înregistrate sâmbătă la BRD Bucharest Open sunt:

simplu, semifinale
Petra Martic (Croaţia/N.4) – Mihaela Buzărnescu (România/N.2) 6-4, 6-4
Anastasija Sevastova (Letonia/N.1) – Polona Hercog (Slovenia/N.8) 6-1 (abandon Hercog)

dublu, semifinale
Irina Begu/Andreea Mitu (România) – Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse (România) 6-4, 3-6, 10-6
Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) – Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) 4-6, 1-6

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA