Chinezoaica Peng Shuai, suspendată şase luni pentru încălcarea Programului anticorupţie

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a primit o suspendare pe şase luni şi o amendă de 10.000 de dolari pentru că a încercat să-şi oblige partenera de dublu să se retragă de la turneul de la Wimbledon 2017, a anunţat, miercuri, Tennis Integrity Unit, citat de AFP.

„Peng Shuai a utilizat mijloace coercitive şi a oferit posibilitatea unei recompense financiare în schimbul retragerii partenerei sale de la proba de dublu feminin a turneului de la Wimbledon 2017”, a precizat TIU într-un comunicat.

„Chiar dacă oferta a fost refuzată şi Peng Shuai nu a participat ulterior la turneu, acţiunea sa constituie o violare a Programului anticorupţie din tenis”, a adăugat TIU.

Tentativa de a schimba partenera de dublu feminin a lui Peng Shuai a intervenit după data limită a angajamentului.

Peng, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendată şase luni, dintre care trei cu suspendare şi amendată cu 10.000 de dolari, dintre care 5000 cu suspendare, cu condiţia ca ea să nu mai încalce codul anticorupţie. Ea va putea juca din nou începând cu 8 noiembrie 2018.

Chinezoaica ocupă locul 20 mondial la dublu şi 80 la simplu. Peng Shuai a ajuns până în poziţia de lider mondial la dublu în februarie 2014 şi a atins cea mai bună poziţie a clasamentului la simplu (14) în august 2011. Ea a câştigat două titluri la simplu şi două trofee la dublu feminin la turneele de Mare Şlem, la Wimbledon în 2013 şi la Roland Garros în 2014, de fiecare dată în compania taiwanezei Hsieh Su-wei.

Tennis Integrity Unit a anunţat, de asemenea, că antrenorul lui Peng, francezul Bertrand Perret, a fost şi el suspendat trei luni pentru rolul său în această afacere.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On