Stephens a învins-o pe Kerber şi a câştigat Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor

Sloane Stephens, numărul 6 mondial şi favorită nr.5, a învins-o vineri în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe germanca Angelique Kerber, locul 2 în ierarhia internaţională şi principala favorită, câştigând Grupa Roşie din Turneul Campioanelor, dotat cu premii în valoare de 7 milioane de dolari, care se desfăşoară la Singapore.

Stephens, care s-a impus după o oră şi 40 de minute, le învinsese şi pe celelalte componente ale grupei, Kiki Bertens (Olanda) şi Naomi Osaka (Japonia), calificându-se astfel în semifinale, în timp ce Kerber, cu o singură victorie obţinută, în faţa niponei, părăseşte competiţia.

Alături de jucătoarea din Statele Unite, în penultimul act va merge şi Bertens, care s-a clasat pe locul secund al grupei după succesul de vineri din partida cu Osaka.

Grupa Albă a fost câştigată de ucraineanca Elina Svitolina, de pe locul 2 mergând mai departe Karolina Pliskova (Cehia), astfel că sâmbătă în semifinale se vor confrunta Stephens cu Pliskova şi Bertens cu Svitolina.

La turneul care se desfăşoară în perioada 21-28 octombrie participă primele 8 jucătoare din clasamentul WTA împărţite în două grupe, Grupa Albă şi Grupa Roşie, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA