Boris Becker îl sfătuieşte pe Andy Murray să se opereze pentru a-şi prelungi cariera

Boris Becker, care are 6 trofee de Grand Slam în palmares, l-a sfătuit pe tenismanul britanic Andy Murray, fost nr. 1 mondial, să ia în considerare o operaţie dacă aceasta îi poate prelungi cariera de jucător, relatează Reuters.

Murray, 31 ani, a încercat să revină la nivelul său obişnuit, după ce s-a operat la şold în ianuarie 2018, dar în acest an a fost eliminat din primul tur la Australian Open şi a anunţat că turneul de la Melbourne ar putea fi ultimul din cariera lui.

”Îi doresc să nu fie forţat să se retragă din cauza unei accidentări. Cred că e cel mai rău lucru pentru un sportiv, a declarat Becker, care lucrează ca analist pentru Eurosport la Melbourne. Dacă există posibilitatea medicală de a se simţi mai bine, atunci el poate pune punct în termenii săi, este vital pentru el şi restul vieţii lui”.

Murray, câştigător a trei turnee de Grand Slam, a renunţat la Openul de la Marsilia din februarie şi urmează să se decidă dacă va suporta durerile până la Wimbledon, unde s-a impus de două ori, sau se va opera.

Becker e de părere că scoţianul trebuie să renunţe la gândul retragerii: ”Da, s-a luptat timp de 18 luni şi a încercat totul, dar suntem în 2019, există noi tratamente pentru orice tip de accidentare, trebuie doar să găseşti medicii potriviţi”.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,