Mats Wilander îl vede mare favorit pe Djokovic la Australian Open, dar la fete lupta e deschisă

Suedezul Mats Wilander, de 3 ori învingător în Australian Open, îl vede pe tenismanul sârb Novak Djokovic favorit clar la primul Grand Slam al anului, în timp ce la feminin nu are vreo favorită clară, din cauză că nicio jucătoare nu a dovedit constanţă, relatează EFE.

Wilander, fost nr. 1 mondial şi expert al canalului Eurosport pentru marile turnee, a făcut câteva comentarii înainte de debutul Australian Open în faţa presei internaţionale.

”Djokovic este favorit clar. Unica şansă a lui Federer de a câştiga un Grand Slam în acest an este aici. Dacă Rafa Nadal va fi în formă, ne aşteaptă un turneu incredibil la băieţi. Indiferent de suprafaţă, dacă Nadal e în formă, va fi periculos. Este a doua lui suprafaţă favorită, dar el nu va juca dacă nu este 100%. După succesul lui Zverev în Turneul Campionilor, el este al doilea favorit după Djokovic la victorie. Sunt convins 99% că acest sezon îi va aduce lui Zverev un Grand Slam”.

Despre turneul feminin, Wilander a opinat că nicio jucătoare nu deţine frâiele: ”Competiţia este deschisă, pentru că nu este nimeni nu deţine controlul. Nu am idee cine va câştiga, dar aş alege între Kerber sau Williams. Osaka are jocul prezentului şi viitorului, dar depinde de forţa ei mentală, dacă vrea să se bată zi de zi. Simona Halep nu mai are presiunea de a câştiga un Grand Slam. Îmi aminteşte de ambiţia lui Murray, pentru că urăşte să piardă”.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2019, se desfăşoară la Melbourne între 14 şi 27 ianuarie.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: , ,

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On