Americanul Reilly Opelka, la primul său titlu în circuitul ATP

Tenismanul american Reilly Opelka a câştigat duminică primul său titlu în circuitul ATP, învingându-l greu, în trei seturi, 6-1, 6-7 (7/9), 7-6 (9/7), pe canadianul Brayden Schnur, în finala turneului de la New York, dotat cu premii totale în valoare de 694.995 dolari.

Opelka (21 ani), care l-a eliminat în penultimul act pe compatriotul său John Isner, numărul 9 mondial, a reuşit în total 43 de aşi în timpul finalei, punând capăt parcursului incredibil al lui Schnur (23 ani), jucător venit din calificări şi necunoscut marelui public până la această competiţie.

„Sunt foarte fericit că am câştigat primul meu titlu în Statele Unite şi, mai ales, la New York”, a declarat Opelka, fost campion de juniori la Wimbledon (în 2015) şi care a urcat de luni pe locul 56 mondial, cea mai bună clasare din cariera sa.

În schimb, Brayden Schnur nu şi-a putut ascunde dezamăgirea la ceremonia de premiere. „Am trăit o săptămână incredibilă. Dar mi-ar fi spus cineva în luna decembrie că voi atinge finala unui turneu ATP, nu l-aş fi crezut”, a spus canadianul, care a făcut un salt de 47 de poziţii în clasamentul ATP, ajungând pe locul 107, în urma prestaţiilor sale de la New York.

Ultimele stiri


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags:

tenisdecamp.ro foloseste serviciile Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

Share This Post On