Tsonga a debutat cu dreptul la turneul ATP de la Montpellier

Jo-Wilfried Tsonga a debutat cu dreptul la turneul ATP de la Montpellier (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 524.340 euro, învingându-l în trei seturi, 3-6, 7-6 (7/5) 6-4, pe tânărul său compatriot Ugo Humbert (20 ani), într-o partidă disputată luni

Tsonga (33 ani), aflat încă în căutarea formei maxime după operaţia la genunchi efectuată anul trecut, se află acum pe locul 210 în clasamentul ATP. El a atins de trei ori semifinalele la Montpellier, în 2010, 2017 şi 2018, nereuşind să joace însă niciodată pentru trofeu. În meciul următor, Tsonga va înfrunta un alt compatriot, Gilles Simon, favoritul numărul 4, calificat direct în optimi.

Francezul Jeremy Chardy, cap de serie numărul 6, a acces la rândul său în optimile de finală, după ce l-a expediat rapid în două seturi, 6-1, 6-1, pe spaniolul Adrian Menendez, în doar 47 minute de joc, iar în turul următor va juca împotriva câştigătorului partidei dintre belgianul Steve Darcis şi francezul Antoine Hoang, venit din calificări.

În cel mai spectaculos meci al serii de luni, spaniolul Marcel Granollers, s-a impus în trei seturi, toate decise la tiebreak, 7-6 (3), 6-7 (5), 7-6 (5), de „veteranul” croat Ivo Karlovic, care va împlini 40 de ani pe 28 februarie. Granollers a reuşit 11 aşi, iar croatul de 2,10 m a avut nu mai puţin de 27. Jucătorul originar din Barcelona îl va înfrunta în optimi pe canadianul Denis Shapovalov.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: