Bianca Andreescu o elimina pe Irina Begu in primul tur la Miami

Irina Begu a fost învinsă de revelaţia acestui sezon în circuitul WTA, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în trei seturi, cu 4-6, 7-6 (2), 6-2, joi, în prima rundă a turneului de la Miami.

Bianca Andreescu, campioană în weekend-ul trecut la Indian Wells, a reuşit să câştige după două ore şi 33 de minute, revenind formidabil în setul secund de la 1-5.

Begu (28 ani, 70 WTA) a început bine jocul şi a condus cu 2-0 în primul set, apoi Andreescu a restabilit egalitatea, 2-2, dar Irina a reuşit un nou break şi s-a desprins la 4-2, câştigând primul act cu 6-4.

În actul secund, Begu a dominat clar ostilităţile cu a condus cu 5-1, dar soarta partidei s-a schimbat după ce Andreescu s-a consultat cu antrenorul său, a salvat o minge de meci la 5-2 pentru Irina, a făcut punct după punct şi a reuşit cinci ghemuri consecutive, conducând cu 6-5. Begu a trimis setul în tiebreak, dar Bianca Andreescu s-a impus cu 7-2.

În decisiv, jucătoarea născută în Canada din părinţi români a început foarte bine, cu 2-0, a avut apoi 3-1 şi 4-2, a reuşit un nou break şi a încheiat apoi conturile, cu 6-2.

Begu a pierdut de două ori în faţa Biancăi Andreescu în decurs de câteva săptămâni, fiind învinsă şi în primul tur la Indian Wells, cu 6-7 (3), 6-3, 6-3. Irina a obţinut o victorie în primul lor duel, anul trecut, la Cluj-Napoca, în Fed Cup, cu 6-3, 6-7 (4), 6-2.

Irina Begu va primi pentru participare un cec de 16.425 dolari şi 10 puncte WTA.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,