Naomi Osaka păstrează tăcerea în privinţa plângerii fostului său antrenor

Naomi Osaka, numărul unu mondial, care participă în aceste zile la turneul WTA de al Miami (Florida), a refuzat să comenteze informaţiile conform cărora unul dintre foştii săi antrenor ar fi acţionat-o în justiţie pentru obţine 20% din câştigurile sale, informează AFP.

‘Nu sunt autorizată să vorbesc despre asta’, a declarat nipona, campioana en titre de la US Open şi Australian Open, în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o miercuri.

Site-ul american TMZ a anunţat că fostul antrenor al japonezei, Christophe Jean, s-a adresat unui tribunal din Florida, sperând să obţină de la Osaka cel puţin 2 milioane de dolari din valoarea totală a premiilor câştigate până acum de aceasta, care se ridică la 10,8 milioane dolari, fără a fi luate în calcul contractele publicitare.

Antrenorul susţine că a fost angajat de tatăl jucătoarei, Leonard Francois, cu care a semnat un contract prin care acesta se obliga să îi achite procentul respectiv. Conform documentelor depuse la tribunal, Jean a început să o antreneze pe Osaka şi pe sora acesteia, Mari, în 2011. El pretinde că Francois a fost incapabil să-l plătească la momentul respectiv, aşa că au semnat un acord prin care îi oferea lui Jean 20 la sută din valoarea premiilor şi a contractelor publicitare ale celor două jucătoare, ‘pe o perioadă nedeterminată’.

Avocatul jucătoarei nipone, Alex Spiro, chestionat de TMZ, a afirmat că această plângere ‘nu are niciun fundament’, iar cazul va fi ‘clasat rapid’. El a calificat drept ‘absurd’ aşa-numitul contract, pe care Osaka nu l-a văzut vreodată şi a adăugat că înţelege faptul că ‘ascensiunea fulminantă a lui Naomi’ în circuitul mondial l-a făcut pe fostul său antrenor să aibă ‘pretenţii false’.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a devenit a zecea jucătoare din istorie care câştigă consecutiv US Open şi Australian Open, precum şi prima reprezentantă a Asiei care devenit numărul unu mondial în tenisul feminin, după victoria sa din Grand Slam-ul australian, în luna ianuarie, când a detronat-o pe Simona Halep din fotoliul de lider WTA.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,