O întâlnire cu Monica Seles, foarte importantă pentru Kvitova după atacul de la sfârşitul lui 2016

Petra Kvitova a dezvăluit că unul dintre cele mai importante momente din viaţa sa a fost întâlnirea pe care a avut-o anul trecut cu Monica Seles, la Wimbledon, în timpul căreia au vorbit despre revenirea la sport după ce amândouă au fost atacate cu cuţitul, scrie Reuters.

În decembrie 2016, Kvitova a fost atacată în propria casă de un hoţ. Dubla campioană de la Wimbledon (2011, 2014) a povestit recent că aştepta un control antidoping când un bărbat, care a pretins că este instalator, a intrat în casa ei. Kvitova a mărturisit că bărbatul i-a cerut să dea drumul la apa caldă la baie, iar dintr-o dată s-a pomenit cu ”cuţitul la gât”. În lupta care a urmat, jucătoarea a suferit răni de cuţit la mâna stângă, care au făcut-o să lipsească aproximativ cinci luni din circuit, ea fiind stângace.

În 1993, Seles a fost înjunghiată în spate în timpul unui meci din turneul de la Hamburg. Jucătoarea originară din fosta Iugoslavie a avut nevoie de o pauză de mai bine de doi ani până la reluarea competiţiei.

„Ne-am întâlnit şi am hotărât să vorbim despre ce ni s-a întâmplat. A fost plăcut să întâlnesc pe cineva care a trecut printr-o experienţă foarte asemănătoare. A fost o mare surpriză că a vrut să vorbim şi să spună nişte cuvinte frumoase. A fost unul dintre cele mai extraordinare lucruri pe care le-am auzit (…)”, a declarat Kvitova, acum locul 3 mondial, care participă la turneul de la Indian Wells.

După revenire, Seles a câştigat Australian Open în 1996, dar nu a mai dominat autoritar tenisul feminin ca în adolescenţă, când a triumfat în nouă turnee de Mare Şlem.

Kvitova a recunoscut că nu a fost sigură că-şi poate continua cariera după ce a fost victima acelui atac.

Învinsă în ianuarie de Naomi Osaka în finala de la Australian Open, ea va încerca să câştige la Indian Wells al 27-lea său turneu în circuitul WTA.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,