Rafael Nadal – Kyrgios „este lipsit de respect faţă de public, de adversar şi de sine însuşi”

Nick Kyrgios „nu este băiat rău, dar este lipsit de respect faţă de public, de adversar şi de sine însuşi”, a declarat tenismanul spaniol Rafael Nadal, învins de jucătorul australian în optimile de finală ale turneului ATP de la Acapulco (Mexic), scrie EFE.

Nadal, numărul 2 mondial, s-a înclinat la capătul a trei ore şi trei minute, 3-6, 7-6 (7/2), 7-6 (8/6), după ce a ratat trei mingi de meci în setul decisiv în faţa lui Kyrgios, locul 72 ATP.

În timpul meciului, Kyrgios a acuzat dureri de stomac, care l-au făcut să meargă la vestiar, apoi dureri de genunchi şi, în fine, dureri de spate, pentru care a cerut un masaj.

„Sunt de mulţi ani în circuit şi nu voi fi indus în eroare de lucrurile ciudate pe care un băiat le face pe teren. Altceva mi se pare că trebuie să îmbunătăţească la acest capitol. Nu cred că este băiat rău, însă este lipsit de respect faţă de public, de adversarul său şi de sine însuşi. Asta e ceea ce cred eu că trebuie să îmbunătăţească, însă acum, că a câştigat, trebuie să-l felicit”, a spus Nadal. El a adăugat că australianul are „talent pentru a câştiga un turneu de Mare Şlem”, însă „nu întâmplător este acolo unde este”.

În opinia lui Nadal, Kyrgios a părut uneori accidentat, apoi perfect sănătos. Ibericul nu crede însă că înfrângerea lui s-a datorat acestor lucruri.

Nadal, care s-a antrenat puţin în ultima perioadă din cauza durerilor la încheietura unei mâini, a menţionat că pentru el nu există turnee la care joacă pentru a se pregăti în vederea altora mai importante. El a făcut această remarcă în condiţiile în care turneul de la Acapulco vine înaintea celor din din categoria Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami.

Următorul adversar al lui Kyrgios va fi elveţianul Stan Wawrinka, învingător cu 7-6 (7/5), 6-4 în faţa americanului Steve Johnson.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: ,