Simona Halep s-a calificat în optimi la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells, duminică, după ce a dispus de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 7-6 (3), 7-5.

Halep a câştigat la mare luptă, după o oră şi 48 de minute, mai greu decât era de aşteptat având în vedere poziţia ucrainencei de 25 de ani – locul 114 în lume.

twitter / BNP Paribas Open

Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0, dar Kozlova a reuşit să întoarcă scorul după o serie de erori ale Simonei Halep. Halep a revenit la cârma jocului şi a condus cu 5-3, a ratat o minge de set, după care a urmat o nouă cădere în jocul său, iar ucraineanca a ajuns să aibă 6-5 pe tabelă. Halep a trimis jocul în tiebreak, unde a dominat ostilităţile, conducând cu 3-0, 4-1, 6-2 şi încheind cu 7-3.

Primele patru ghemuri din actul secund au însemnat tot atâtea break-uri, Halep a fost cea dintâi care a reuşit să îşi facă serviciul, a condus apoi cu 5-2, dar a venit o nouă cădere, iar Kozlova a făcut 5-5. Halep a făcut 6-5, iar apoi a profitat de erorile adversarei, câştigând cu 7-5, ultimele două ghemuri fiind ”albe”.

Halep, care a contabilizat patru duble greşeli, a avut destule probleme la serviciu, reuşind mai puţine puncte decât a făcut la retur. Românca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-23, şi mai puţine erori neforţate, 29-36.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, urmând să joace în faza următoare contra învingătoarei dintre letona Jelena Ostapenko (N. 22) şi cehoaica Marketa Vondrousova.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA