Thiem l-a învins pe Federer în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells

Dominic Thiem a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale în valoare de 8.359.455 dolari, învingându-l în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-5, pe elveţianul Roger Federer, duminică în finală, după două ore şi două minute de joc.

Thiem (25 ani), numărul 8 mondial înaintea acestei competiţii, a obţinut cu această ocazie al 12-lea său titlu în circuitul profesionist, însă primul într-un Masters 1.000, cea mai importantă categorie de turnee după cele de Mare Şlem.

Federer (37 ani), care a pierdut şi anul trecut finala de la Indian Wells (în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro), a ratat ocazia de a-şi trece în palmares un nou trofeu, la două săptămâni după ce a atins bariera legendară de 100 de titluri cucerite în carieră, performanţă reuşită luna trecută la Dubai.

„Rămâne o săptămână bună pentru mine, chiar dacă nu s-a încheiat aşa cum speram. Dominic a jucat foarte bine în finalul setului al treilea şi a meritat victoria”, a recunoscut jucătorul elveţian.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA