Fed Cup: Cehia, cu Lucie Safarova în echipă, pentru barajul cu Canada

Echipa de tenis a Cehiei, deţinătoarea trofeului dar eliminată chiar în primul tur al Fed Cup 2019 de România, va juca la Prostejov (20-21 aprilie) barajul contra Canadei, având în componenţă pe veterana Lucie Savarova (32 ani), aflată la final de carieră.

Potrivit AFP, Safarova (134 WTA) nu a mai jucat din septembrie 2018, când a fost eliminată din primul tur la turneul WTA de la Quebec.

”Lucie vrea să joace şi să lupte. Nu cred că adversarele noastre se aşteaptă să evolueze, deci poate fi marele nostru avantaj’, a declarat miercuri căpitanul Cehiei, Petr Pala.

Finalistă la Roland Garros în 2015, Safarova, confruntată cu numeroase probleme de sănătate, anunţase iniţial că se va retrage din activitatea competiţională după Openul Australiei din acest an. Deoarece nu a putut juca la Melbourne din cauza unei accidentări, ea a menţionat că va pune racheta în cui după turneul WTA de la Praga (29 aprilie – 5 mai).

Cehia va juca barajul împotriva Canadei fără două dintre cele mai bune componente, Petra Kvitova şi Karolina Pliskova. Astfel, Safarova le va avea coechipiere pe Marketa Vondrousova (45 WTA), Karolina Muchova (102 WTA) şi Marie Bouzkova (117 WTA).

Cehia a pierdut cu scorul de 2-3 în februarie, la Ostrava, în faţa României, care va întâlni Franţa în semifinale.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: