Monica Niculescu – Dacă se face 2-2, noi suntem pregătitela dublu

Monica Niculescu, care alături de Irina Begu, a adus punctul victoriei în meciul cu Cehia (3-2) din sferturile Fed Cup, a afirmat, luni, că duelul cu Franţa din semifinala de la Rouen va fi la fel de dificil şi se simte pregătită în cazul în care se va ajunge din nou ca partida de dublu să fie decisivă.

”Emoţiile sunt mari. Sincer mi s-a părut că a trecut foarte rapid timpul de la ultimul meci, cu Cehia. Abia ne-am bucurat şi acum trebuie s-o luăm din nou din loc. Abia aştept să ajungem acolo, să vedem cum sunt condiţiile. Ne-am antrenat bine, suntem sănătoase, cu încredere şi sperăm să facem o treabă frumoasă. Aş vrea să câştigăm cât mai repede, şi cum am zis şi data trecută, noi, dacă se face 2-2, suntem pregătite, dar repet au fost emoţii foarte mari data trecută şi nu a fost uşor. Am câştigat cu 6-4 în decisiv. Îmi doresc foarte mult să câştigăm de la simplu, dacă se poate, şi eu cred că se poate. Dar va fi diferit, de fiecare dată este diferit”, a spus Monica Niculescu pe aeroportul Otopeni.

Monica a opinat că există foarte multe variante pentru partida de dublu, în cazul în care devine decisivă, şi acest lucru avantajează echipa României: ”Să ajungem acolo, să vedem cum ne simţim, cum jucăm, depinde foarte mult dacă suntem în formă, eu zic că suntem. Asta îmi place la echipa României, avem foarte multe variante, aş putea să joc şi cu Irina şi cu Simona, cu Buzărnescu şi cu Raluca, cu oricine. Plus că şi Irina ar putea să joace cu Simona. Variante sunt şi asta îmi place. Eu zic că de aceea suntem şi în semifinale. Am avut rezultate destul de bune anul acesta, şi eu şi echipa. Simona a jucat foarte bine şi a jucat de foarte multe ori cu aceste franţuzoaice, le ştim foarte bine. Cred că zgura este atuul nostru, vom vedea. Mie îmi place foarte mult să joc pe hard, dar repet este zgură în sală şi cred că nu este foarte rău acest lucru”.

Niculescu a declarat că meciul cu Franţa se anunţă la fel de dificil ca şi cel cu Cehia: ”Mi se pare întâlnirea cu Franţa la fel de dificilă, deşi lumea zică că am câştigat cu Cehia acum va fi foarte uşor, pentru că Cehia a câştigat de şapte ori (trofeul). Nu va fi uşor, pentru că jucăm în deplasare, altele sunt condiţiile şi repet Franţa, cu Mladenovic, Garcia, au o echipă puternică, unită şi vedem cum va fi pe zgură”.

La Rouen, Niculescu se aşteaptă ca suporterii români să facă aceeaşi atmosferă ca şi la Ostrava, la întâlnirea cu Cehia: ”Publicul e destul de gălăgios, nu aş vrea să zic agresiv, dar am jucat de multe ori în Franţa cu Parmentier şi mi se pare că sunt destul de gălăgioşi. Va fi foarte dificil, vom vedea acolo. Dar şi cu Cehia, am crezut că sunt foarte gălăgioşi, dar a fost OK. Mie mi-a plăcut şi cred că suporterii care au venit în număr mare de la Cluj au făcut diferenţa. Nu am simţit că jucăm în deplasare şi a fost grozav. Acum sperăm să fie la fel şi în Franţa, dar repet publicul este destul de gălăgios şi destul de supărat, să zicem aşa”.

Echipa României, alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru şi căpitanul-nejucător Florin Segărceanu, a plecat luni la prânz către Rouen, gazda semifinalei din Fed Cup.

Meciul Franţa – România se dispută pe 20 şi 21 aprilie la Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, sală inaugurată în 2012 şi care în funcţie de configuraţie are o capacitate de 4.500-6.000 locuri.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: